![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na forum dabrowy w gazeta.pl poruszono bardzo ciekawa kwestie
• Re: Kandydaci na radnych w D.G. baja47 28.10.06, 21:44 + odpowiedz wazo6 napisała: > TAK USTAWIA SIĘ RODZINKA a w jaki sposob skomentujesz ubieganie się o mandat radnego 3-osobowej rodziny byłego sportowca Cezarego Podrazy, tj.Pana Cezarego, jego żony i syna Dawida,na dodatek ten ostatni kandyduje nie z okręgu swojego miejsca zamieszkania, lecz z przywołanej w ostatniej chwili, nie funkcjonującej już w nazwie dzielnicy miasta ???????? mysle, ze w tym nowym temacie powinnismy wytypowac takie smaczne kaski, ktore na stolek samorzadowca na bank nie zasluguja. Ten post edytował Hator nie, 29 paź 2006 - 14:31 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Hator, ja o takie zestawienia nie potykam się na chodniku i niestety nie mam etatu na forum. Sporządzenie takie zestawienia dla przeciętnego mieszkańca to jest albo w ogóle niemożliwe albo czasochłonne. Więc ja nie będę śledzić życiorysów wszystkich radnych wszystkich opcji politycznych, bo nie jestem w stanie tego zrobić. Ale jeżeli Hator masz jakieś wątpliwości to możesz sam się zagłębić w ten temat. Oczywiście mogę domniemywać skąd kursor ma takie informacje. Na pewno nie jest tak że akurat PO ma jakieś wielkie osiągnięcia w obsadzniu stanowisk.
Jeśli jesteś zainteresowany to mogę tylko wyrazić swoją opinie. Oczywiście osoby związane z J. Talkowskim już jakiś czas temu wyczuły, że spada mu poparcie, więc zaczęły emigrować do innych partii. Ale sprawa ta o wiele bardziej dotyczy PiS a nie PO. PiS właściwie przejął zaplecze i sposób działania od Talkowskiego i tego chyba nie musze znowu udowadniać. Widzieliście jak wyglądała dyskusja na forum ze zwolennikami PiS. PO ma dokładnie odwrotny problem. Struktury tej partii w naszym mieście powstały na szybko, specjalnie z okazji wyborów samorządowych. Na listach znalazły się w większości ludzie przypadkowi niezwiązani ani z PO ani z polityką w DG. Oczywiście na listy na pewno dostało się kilka osób pośrednio związanych z UM ale nie wydaje mi się, że jest to masówka. A kto mi nie wierzy niech popatrzy, chociaż na nieudolny sposób prowadzenia kampanii. Przecież do dnia dzisiejszego nie poznałem programu wyborczego Pan Meresa. Tak po prostu nie zachowują się profesjonalni politycy. A co do SLD to ta partia jako jedyna ma stałe wierne zaplecze i długotrwałą tradycję rządzenia, w DG. Dlatego skuteczność w obsadzaniu stanowisk też ma odpowiednio wyższe od konkurencji. No i możecie mi nie wierzyć w moje wywody. Niestety nie mogę napisać skąd to wiem, bo mieszkamy w takim mieście, w którym obowiązuje cenzura. I za ujawnianie takich informacji ktoś mógłby mieć poważne kłopoty. Ten post edytował pozdrawiam śro, 01 lis 2006 - 17:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:00 |