![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Bardzo się boje że dg nie jest przygotowana na przyjecie pieniędzy z ue. W krajach które już dawno sę w ue przygotowanie wnisków o dofinansowanie zajmuje średnio 2 -3 lata (muszą one być perfekcyjnie wypełnione). Niektóre polskie miasta idąc tym przykładem mają już po 20 gotowych wniosków leżących na półce i tylko czekają na 1 maja. A u nas w dg nie ma ani jednego gotowego wniosku i ani jednego w trakcie przygotowania. Nawet pomysłów specjalnie nie ma. Jedyne nad czym tal sie zastanawia to kanalizacja. Najbliższy realizacji ze srodków ue jest plan budowy magistrali internetowej przygotowany przez wsb - ale i on zaginął gdzieś w szufladzie u tala. No w takim tempie prac to może gdzieś w 2010 otrzymamy pierwsze pieniędze.
Ten post edytował kwintosz pią, 13 paź 2006 - 19:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
QUOTE Nie rozumię kwestii. Projekt pozyskania wspólnie środków ze ZPORR-u to inicjatywa PKM Sosnowiec i 4 gmin Sosnowca, DG, Będzina i Czeladzi. Sosnowiec ma więcej linii niż inne miast więc naturalnym jest, że po jego terenie będzie jeździć więcej nowych autobusów. Czy sugerujesz że nowe Solarisy i Jelcze jeżdżą po Sosnowcu, a linie dąbrowskie czy będzińskie będą nadal obsadzane Ikarusami? Nie poprostu te linie na których będą jeżdziły lub powinny jeździć nowe autobusy i tak najczęściej przejeżdzają przez Sosnowiec: 811, 808, 807.. więc Sosnowiec także na tym zyskuje.. Mam nadzieję że jednak ktoś kompetentny będzie decydował jaki tabor i który ma gdzie jeździć. ![]() QUOTE Czy ja coś mówiłem o Talkowskim??? Mam wrażenie, że masz jakieś uprzedzenie do Sosnowca i obwiniasz go za brak współpracy z DG w sprawach zagłębiowskich. Sosnowiec to nie jakaś grupka ludzi, która jest jednomyślna, owszem cześć osób myśli z perspektywy Katowic (np. Michał Czarski) ale jest to myślenie w mniejszości. Ja oceniam to wręcz odwrotnie a zajmuje się kwestią zagłębiowskiej tożsamości od ponad 10 lat i myślę, że Sosnowiec jest obecnie bardziej zagłębiowski od DG. Tak jak pisał Hator czy DG wyszła z jakąś inicjatywą ogólnozagłębiowską? Talkowski to był przykład. Mimo, że to gospodarz jest wyśmienitej klasy ![]() ![]() QUOTE Z jednym się zgodzę, że należy współdziałać w tej kwestii i wykazać determinację we wspólnym zagłębiowskim działaniu, a to będzie zależeć głównie od nowych władz lokalnych. Podpisuje się pod tym dwiema rękami, bo póki co jest źle, b. źle w tej kwestii. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:57 |