![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skoro już się pojawiło w tym dziale jedno kino, wypadałoby przedstawić kolejne nieistniejące - ząbkowicką Uciechę.
Za stroną http://dabrowa.pl: CYTAT Budynek został wybudowany w Ząbkowicach około 1909 roku jako DOM LUDOWY zwany też LUDOWCEM z inicjatywy miejscowego proboszcza, księdza Plenkiewicza. Kino działało w nim w latach 1945 - 1990. Zaspokajało potrzeby ludności Ząbkowic i okolicznych wiosek. Budynek istnieje, ale popada w ruinę. Zdjęcia z końca listopada 2010 roku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej zdjęć na Forum Eksploratorzy -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
GoliATK - ta knajpka koło stadionu jest czynna? Gdyby tak było to chętnie bym się wybrał pogadać z właścicielami. Może mają jakieś stare fotki?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
GoliATK - ta knajpka koło stadionu jest czynna? Gdyby tak było to chętnie bym się wybrał pogadać z właścicielami. Może mają jakieś stare fotki? http://www.kinonowosc.bedzin.pl/index.php/o-kinie |
|
|
Guest_Fremlin_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Budynek kina Uciecha przechodzi obecnie gruntowny remont - powstanie w nim przychodnia. Swoją drogą mam nadzieję, że KZK GOP zachowa nazwę przystanku Ząbkowice Kino ponieważ mimo że kino od lat nie istnieje wszyscy mówią "autobusy spod kina".
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Budynek kina Uciecha przechodzi obecnie gruntowny remont - powstanie w nim przychodnia. Swoją drogą mam nadzieję, że KZK GOP zachowa nazwę przystanku Ząbkowice Kino ponieważ mimo że kino od lat nie istnieje wszyscy mówią "autobusy spod kina". To ja muszę być bardzo stary skoro dla mnie to zawsze był przystanek koło "domu starców". ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:01 |