![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Przeczytałem to całe zamieszanie i jest mi trochę smutno .... ale także i wesoło :) W sumie to ja pierwszy zapodałem ten pomysł o temacie dla Kandydatów na Radnych i było oburzenie ze nikt nie bedzie chciał rozmawiać, kto bedzie pisał posty chyba sam do siebie i takie trele morele a tu proszę , proszę. Piotrek Drygała akurat to osoba którą znam i doceniam za jego wiedzę w dziedzinie III sektora i nie tylko. Pytania do niego kierowane mysle że nie pozostaną bez odpowiedzi. Martwi mnie tylko jedna sprawa jak można się szybko podzielić nie zadając choćby jednego sensownego pytania do Kandydata. To że stara gwardia "forumowiczów"się oburza może i rozumię bo jak w innych sferach trzeba najpierw złapać frycowe i "żółtodziub" musi znaleźć swoje miejsce w szeregu ale... Prosze Was o to by wątek rozwijał się w kierunku do tego celu wyznaczonym, stara gwardia "forumowiczy" nie przyjmowała każdego następnego Kandydata taką salwą. P.s. To że jesteście adminami, modami udzielacie się od 3 czy 5 lat na forum to nie znaczy że ktoś kto trafił na to forum teraz nie czytał go wcześniej, nie ma pojęcia co sie w mieście dzieje albo działo. To że często w historii forum zmieniał się adres strony też nie sprzyjał okazjom aby wszyscy tu trafili. pozdrawiam i meritum please A do Piotrka Drygały pytanko: Co mozna w mieście zrobić aby około 100 organizacji pozarządowych działających w DG zaczęło pozyskiwać pieniądze z UE i konkursów rozpisanych w urzędach marszałkowskich, miejskich. Ten post edytował pozdrawiam pon, 30 paź 2006 - 04:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie dziwne, spróbuj sam stworzyć organizacje i coś robić. Stowarzyszenie ma realizować swoje cele i to robi. Marketing i rozgłos to druga sprawa i drugorzędna – nie jesteśmy partią polityczną. Napisz mi co ty takiego zrobiłeś to porównamy. Ja stoję na stanowisku, że jak na 5 lat działań mamy czym się pochwalić. Rozumiem, że masz większe sukcesy – czy tylko piszesz na forum ?? I wiesz jeśli tylko to ja uważam, że to już coś bo się miastem interesujesz ale proszę zastanów się zanim ocenisz kogoś pracę.
Akurat tak się sklada ze biore czynny udzial w pewnym stowarzyszeniu z branzy IT które np. dwa razy w roku organizuje 3 dniowe zloty miłośników pewnego systemu operacyjnego. Nie mówiąc już o wykladach, szkoleniach dla dzieci czy bezrobotnych mieszkańców Slaska. Wszystko związane z IT i naprawde na 100% mamy gorzej od waszego stowarzyszenia ;-) Nie strusie, to głupi pomysł!!! ja tak uważam. Ze swoich projektów jesteśmy dumnie najbardziej z pierwszej akcji zielonego Wakacji Pod Żaglami udało nam się jako pierwszej instytucji w 2003 roku w DG pozyskać 6000 euro. A czy ty Bartku kiedyś napisałeś jakiś projekt i dostałeś na to kasę?? wygrałeś jakiś konkurs?? robiłeś taki projekt?? Tak, byłem jednym z współorganizatorów konferencji w Krakowie która była poswiecona pewnemu jezykowi programowania. Głównym gosciem był słynny autor książek który przyleciał z LA. Wszystkie koszta trzeba było uzyskac od sponsorow m.in. przelot, nocleg itd. naszego głównego goscia. Nie mówiąc już o wynajęciu sal, oplaceniu poczęstunków itd. No trudno, przykro mi ale na tym polega demokracja. Uważam jednak, że postaraj się przekazać obiektywnie swoim znajomym moją osobę. Podalem link do forum, do waszej strony WWW i powinno to wystarczyc. Jaja mam. I na forum jestem, pisałem już dlaczego teraz. Nie wiedziałem o nim-wszystkiego nie da się i być wszędzie. Teraz wiem i z wielką przyjemnością sobie z tobą podyskutuje. Chciałbym jednak żebyś się przedstawił zobaczymy kto ma większe jaja. Jeśli będę startowal w wyborach to z pewnością przedstawie się, teraz pozwol, ale to nie jest wymagane. Weź pod uwage ze jeśli dostaniesz się do wladz miasta to twoja pensja będzie szla m.in. z mojej kieszeni, a to zobowiazuje. Nie sam fakt przedstawienia się na forum obrazuje kto ma jakie jaja ;-) A wybory polegają między innymi na tym, że się reklamuje swoją osobę. Jak dotrzeć do ludzi inaczej?? Wlasnie – kandydat sam się reklamuje. Niestety w twoim przypadku zrobila to Majka, ale dobrze ze pomniejsz rozpisałeś się nt twojego programu etc. BTW. Stawiam flaszke, ze za max 60dni tutaj na forum bedize tak jak przed paroma miesiącami. Cisza, spokoj i totalne olewanie przez obecnych kandydatów na stolek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |