![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 29 paź 06 Nr użytkownika: 249 ![]() |
Zapraszam do zapoznania się z sylwetką moim zdaniem najlepszego i najwiarygodniejszego kandydata na radnego z Dąbrowy Górniczej. Zbigniew Łukasik- bo o nim mowa- radny obecnej kadencji- pomysłodawca, organizator, koordynator wielu akcji społecznych m.in. Turystyczne Wakacje kilkaset dzieci miało możliwość praktycznie darmowych wjazdów na wycieczki przede wszystkim te które nie mogły nigdzie wyjechać. Organizacja festynu integracyjnego "Poznaj swojego sąsiada" przyciągnęła rzesze mieszkańców dzielnicy Kasprzaka, Tysiąclecia. Poza tym stworzenie forum organizacji pozarządowych. Wyjazdy dla emerytów i rencistów. Walka o ochronę naszych lokalnych zabytków sakralnych. Pełna dostępność- pomoc dla mieszkańców nie tylko wyborców z okręgu. Znam go osobiście i w pełni go popieram i rekomenduję bo warto i uważam, że jest to mój obowiązek. Bo takich ludzi trzeba promować w dzisiejszych realiach.
Radny Łukasik właśnie stworzył swoją stronę internetową: www.zbigniewlukasik.info- tak są wszystkie informacje o nim o jego dokonaniach-sami się przekonajcie! Poza tym jest również do dyspozycji forum a ostatnio ukazała się prezydencka sonda wyborcza i konkurs dla uczestników(i nie tylko ) "Turystycznych wakacji". Na prawdę fajna strona- własna - nie na zamówienie. Znajdziecie tam wszystko o kandydacie. Polecam serdecznie. www.zbigniewlukasik.info. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 29 paź 06 Nr użytkownika: 249 ![]() |
Witam serdecznie
do HATOR; radny Zbigniew Łukasik jest moim wujkiem(bratem mojej mamy- żeby w pełni wyjaśnić). Oczywiście nie kryję tego bo nie ma czego. Tylko trochę niepowazne by było jakbym promował kandydata na radnego hasłem "Głosuj na mojego wujka". Ale jeśli jest taka potrzeba to wyjasniam bo to zadna tajemnica nie jest a tym bardziej jakiś powód do wstydu czy coś w tym stylu ale przeciwnie- dla mnie powód do dumy bo wiem jak szanowanym człowiekiem w naszym mieście jest mój wujek. Jeszcze nie słyszalem złego słowa o nim od ludzi. Bardzo go szanuję i mam prawo a właściwie obowiązek nie tylko jako jego siostrzeniec ale jako mieszkaniec tego miasta do promowania(nie reklamy) uczciwego i zasłużonego dla miasta człowieka i informowaniu o nim i przekonywaniu o tym innych mieszkańców. I mówię to z pełnym przekonaniem. Ja jestem dumny ze swojego wujka bo wiele się od niego nauczyłem i mu zawdzięczam- szczególnie przydatne były doświadczenia i nauki podczas organizowanych przez niego wycieczek dla mieszkańców, których zorganizował w ciągu 25 lat niezliczoną ilość. O tym mogą najbardziej zaświadczyć pracownicy MZBM i ich rodziny. A wracając do konkretów: Czy mało zrobił dla miasta w ciągu 4 lat?: Organizacja wycieczek wakacyjnych dla kilkuset a pewnie i dużo w sumie więcej dzieci i młodzieży szczególnie z biednych rodzin, zdobycie środków na budowę placów zabaw- na którym mogą bezpiecznie bawić się dzieci pod czujną opieką rodziców, zapraszam szczególnie na plac zabaw przy Kościele św.Rafała Kalinowskiego- organizacja na nim festynów rodzinnych w których bawili się młodzi,starzy. Byłem tam-widziałem radość i wdzięczność ludzi. Promocja zdrowej rodziny to je zasługi- a jest(był) przewodniczacym Komisji d.s Rodziny Rady Miasta- i nie tylko mówił o problemach ale dawał pozytywne przykłady. Stworzył forum organizacji pozarządowych. A jak ja wiem z doświadczenia-organizacje pozarządowe są najskuteczniejszym "narzędziem" wspierającym władze miasta w wielu dzidzinach życia - także pomocy rodzinie, zapobieganiu patologiom społecznym a w większości przypadkach efektywniejszymi instytucjami. Zdobył środki na renowację naszych najwspanialszych zabytków sakralnych: Kościół św.Antoniego na Górce, MBA w Centrum, te chodniki, drogi, budynki socjalne to mialy nie być remontowe i nie miały powstawać? A walczył o ich remony w swoim okręgu a jest 5 i każdy radny chce coś zrobić dla swojego okręgu a on wywalczyl dla swojego tyle ile mógł. Czy to mało?! No i skąś te fundusze dostawał. Właśnie od Prezydenta Miasta więc zarzut, że prezydent Talkowski "zbywał go" to informacje zamieszczone na stronie właśnie przeczą temu. A ze się wszystkiego nie załatwiło to naturalna rzecz. Prezydent miał inne zdanie i jego wola czy słuszniejsze to właśnie w tych interpelacjach możecie Państwo ocenić. I czy to mało? Proszę wskazać inną osobę ,przykład kogoś kto więcej zrobił na Gołonogu- wtedy można mówić że ktoś zrobił mniej bo tak to nie ma porównania i mówienie że w mieście 130 tys. to mało to proszę wskazać kto więcej lepszego zrobił. Bo tyle ile mógł zrobić wujek to zrobił. Taka jest rzeczywistość. O kompetetności i szacunku ludzi dla mojego wujka świadczy również fakt, że przez 11 lat sprawował funkcję dyrektora MZBM. "Przeżył" prawie 3 kadencje Rady Miejskiej i kilku prezydentów którym dyrektor MZBM podlega. Przegrał z jednym- twórcą takich megainwestycji jak AQUAPARK- który pochłania niesamowite pieniądze miasta-widzialem dokumenty, tzw.Pentagon - pałac za który plłacą wszyscy i Hala Sportowa-potrzebna, tylko jak na taką Halę to się raczej mało dzieje. To może są inwestycje jak na 130 tys. miasto ale kolosalnie droższe od przedsięwzięć Zbigniewa Łukasika a jakie są ich skutki finansowe i proporcjonalna faktyczna przydatność dla mieszkańców to chyba nie musze przekonywać. Efekty przedsięwzięć Zbigniewa Łukasika są widoczne i są w pełni akceptowalne przez mieszkańców a najważniejszym z nich jest radość dzieci! A wiadomo też, że o wiele większe możliwości sprawcze ma prezydent niż radny- to prezydent przecież decyduje prawie o wszytskim. Jeśli chodzi o kontakty radnego Łukasika z prezydentem Talkowskim to one nie są jak słyszałem najlepsze choć wujek zawsze się wyrażał o Prezydencie z szacunkiem tak jak i o władzach miasta i jego kolegach radnych. Po prostu mają z Prezydentem różne zdania i pomysły- a wujek się zawsze trzyma swojego zdania i realizuje swój program- to chyba naturalne,dobre i uczciwe dla wyborców,mieszkańców? Program! Tak - nie ma szczegółowego programu na stronie internetowej, której jestem twórcą(teraz się też przyznaję do jej autorstwa) i to biorę na swoją odpowiedzialnośc. Najpierw chciałem przedstawić informacje na temat zrealizowanego mandatu radnego. Po świętach zapraszam do dyskusji na temat programu na przyszłość, który lada dzień się pojawi. Choć jak wszyscy wiedzą, ci którzy choćby w najmniejszym stopniu interesują się polityką,że program łatwo i przyjemnie napisać ale trudno zrealizować obietnice wyborcze. Ja chciałem najpierw przedstawić realizację programu i mandatu jaki otrzymał wujek w 2002 roku. I zapraszam rownież do zamieszczania Państwa propozycji i sugestii dotyczących problemów. miasta Wtedy jakby co za 4 lata będziecie Państwo mogli z pełnym przekonaniem mówić, że radny Łukasik nic nie zrobił bo nie zrealizował mojego pomysłu, który był bardzo dobry. Bo właśnie żeby mówić, że ktoś coś mało zrobił trzeba dać przykład co mógł zrobić- wtedy można o tym dyskutować. Ja dałem już na forum na www.zbingiewlukasik.info swoją jedną propozycję, która faktycznie nie zależy od działań jednego radnego ale pomysł jest i będę chciał go promować bo uważam, że będzie on dobry dla miasta. Kontakt z radnym Łukasikiem: Oczywiście cały czas jest możliwy za pośrednictwem e-mail: zbigniewlukasik@op.pl. Można np. jeśli ma się wiele pytań sporządzić swego rodzaju wywiad z przygotowanymi pytaniami na które w najszybszym czasie odpowie radny i w razie takiej chęci jego autora zostanie zaprezentowany na naszej stronie. To myślę bardzo fajne rozwiązanie. Jeśli chodzi o bezpośredni, osobisty kontakt, spotkanie się z kandydatem na radnego to oczywiście będzie taka możliwość ale myślę, że najlepiej dopiero po świętach bo nie chcemy zakłocać teraz tego dla Polaków okresu zadumy, spokoju, refleksji, pamięci. Po świętach zaczną pojawiać na terenie Gołonoga punkty wyborcze Zbingiewa Łukasika na których będzie można spotkać się osobiście z kandydatem. O miejscach i terminach będziemy informować na naszej stronie www.zbigniewlukasik.info. Jeśli byłaby konieczność spotkania się z kandydatem w konkretnym terminie to proszę o wcześniejsze informacje- na pewno znajdziemy jakiś zadowalający obie strony termin. I jeszcze wracając do wcześniejszego tematu. Jeśli uważacie Państwo, że radny Łukasik mało zrobił dla naszego miasta i świadczą o tym informacje na stronie-które nie są podobno w pełni satysfakcjonujące proszę wskazać osobę- jej stronę www w której są informacje o większych zasługach dla miasta. Ja zobowiązuję się do umieszczenia informacji na obsługiwanej przeze mnie stronie www.zbigniewlukasik.info także w zakładce- dobre strony bo także zależy mi na promocji takich ludzi- ludzi którzy na prawdę na to zasługują i zasłużyli sie dla miasta wychodząc poza własne obowiązki zawodowe. Czekam na propozycje. Mój osobisty adres e-mail:vasyl81@wp.pl. Mam nadzieję, że w pełni i konkretnie odpowiedziałem na Państwa uwagi,pytania. Jeśli nie prosze o kontakt. A wkrótce dyskusja o programie 2006-2010. Pozdrawiam Bartosz Wasilewski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:49 |