![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W tym roku, 3 sierpnia ponownie będziemy mieć w Dąbrowie metę Naszego narodowego wyścigu kolarskiego..
![]() http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.asp...amp;ident=79004 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Słabo to zorganizowane. Pomijam już fakt, że brat musiał dymać na piechotę po dniówce spod cmentarza do domu w centrum bo wszystko pozamykane ale ok. 14 potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego, wszystko pozastawiane ale widzę dwie dfziewczyny z obsłui i policjanta, podchodzę do dziewczyn (chyba oczywiste), mówią, że przejścia nie ma... o 14 k...a gdzie wyścig startuje o 15 z Częstochowy... Na szczęście gliniarz (pozdrawiam) był na tyle przytomny, że się obrócił i udał, że nie widzi a ja na siłę się przedarłem. Kurde, ja rozumiem, że kilkanaście minut przed przejazdem jest zakaz ale dlaczego już od czternastej kiedy kolarze nadjadą dopiero pewnie koło 18? Tyle dobrze, że peleton nie jechał przez Mydlice jak 2 czy 3 lata temu, wtedy miałem całkiem odciętą drogę do domu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. Chodziło o Augustynika a nie Adamieckiego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. Chodziło o Augustynika a nie Adamieckiego ![]() Czyli Królowej Jadwigi z Augustynika ![]() Nadgorliwość absurdalna, podobnie jak opisywana przez savalasa - dobrze, że choć ten policjant okazał się rozsądny. Mam nadzieje, że prezydent Podraza, zapłaci te mandaty, które policja od samego rana wystawia ludziom próbującym się dostać do swoich zakładów pracy Za co te mandaty? za przechodzenie przez barierki koło huty bankowej i lekkie ich odchylenie by przejść na drugą stronę ulicy No to się faktycznie z końmi na łby pozamieniali. Generalnie TdP mnie nie przeszkadza, ale organizacyjnie to jedna wielka porażka IMHO była. 1. Bezsensowne wczesne zamknięcie ulic i skasowanie od rana tramwajów, po to chyba tylko, żeby nadmuchiwane reklamowe guano mogło być porozstawiane; 2. "Nikt nie nie wie" - jak wracałem z pracy było już po wyścigu, próbowałem wyjechać na Piłsudskiego, ale wyjazdy z boków (Poniatowskiego, Morcinka) nadal były zamknięte, mimo, że Piłsudskiego już jeździły samochody. Jak spytałem jednego z nadal tam stojących policjantów, co z tym zamknięciem, stwierdził, że oficjalnie ulica jest nadal zamknięta dla ruchu, a w ogóle trudno powiedzieć, kto tym zarządza i wydaje decyzje i kiedy wyjazdy będą otwarte. 3. Debile z technicznej obsługi wyścigu (zwłaszcza ci od nadmuchiwanego reklamowego guana) - jeden quadem jeździł po pasie zieleni i chodniku wzdłuż Piłsudskiego między pieszymi, drugi jechał sobie jakimś dostawczakiem główną alejką w Parku Hallera, środkiem, płosząc ludzi (bo podjechać kilkanaście metrów do drogi w stronę hali przerosło widać jego intelektualne możliwości), trzeci już po otwarciu Piłsudskiego wyjeżdżał kolejnym dostawczakiem z Kasprzaka w Piłsudskiego - jedną i drugą pod prąd, bo nadłożenie tych stu metrów, zawrócenie na skrzyżowaniu i podjechanie prawidłowo również było zbyt trudne. W tego ostatniego mogłem bezpiecznie przydzwonić czołowo, ale nie chciałem się pozbawiać samochodu przed urlopem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. Bezsensowne wczesne zamknięcie ulic i skasowanie od rana tramwajów, po to chyba tylko, żeby nadmuchiwane reklamowe guano mogło być porozstawiane; Bardziej przechlapane w Katowicach - tam ograniczenia w ruchu były już w poniedziałek Ten post edytował Bathurst śro, 05 sie 2015 - 09:44 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:17 |