![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Hej,
Mam do Was pytanie, planuje z chlopakiem wyprowadzke od rodzicow, zeby zobaczyc ile kosztuje zycie i jak to w ogole wyglada, tylko nie wiemy jakie sa koszty utrzymania, ile wynosza media w dabrowie. Jak wiadomo woda u nas jest najdrozsza i chcialam sie tak mniej wiecej zorientowac ile moga wynosic media (gaz, prad + woda) za 2 osoby. Wiem, ze u kazdego to jest inaczej, ale chcialam taki maly zarys ile moga wynosic rachunki no i zywnosc. Dodam, ze nie jestesmy nalogowcami, nie jadamy na miescie, nie pijemy alkoholu i nie obzeramy sie fast-foodami. Dzieki za wszelkie odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
IMHO trochę poszedłeś w skrajność. Bo między dążeniem do mieszkania razem czy po prostu usamodzielnienia a niekalkulowaniem i działaniem pod wpływem uczuć jest jeszcze sporo przestrzeni.
A widać, że koleżanka myśli co robi i zastanawia się nad tym czy hajs się będzie zgadzał. Ja zawsze będę stał po stronie lepiej skromnie a na swoim. Z zaznaczeniem, skromnie to nie patologicznie. A co do głównego wątku, to ze względu na pewne większe plany wydatkowe, wczoraj akurat na pełne zakupy poszło jakieś 150zł. Więc da się ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Pieniążki odkładamy, bo przeprowadzkę planujemy dopiero na wrzesień (po obronie), ale chyba poprzestanie na tym, że przeprowadzimy sie do Sosnowca, ze wzgledu na to, ze sa tansze mieszkania..w Dabrowie w MIARE ladna kawalerke wynajmie sie za 1000 zl, a w Sosnowcu juz za 850 mozna znalezc naprawde porzadne mieszkanko..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:35 |