![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Hej,
Mam do Was pytanie, planuje z chlopakiem wyprowadzke od rodzicow, zeby zobaczyc ile kosztuje zycie i jak to w ogole wyglada, tylko nie wiemy jakie sa koszty utrzymania, ile wynosza media w dabrowie. Jak wiadomo woda u nas jest najdrozsza i chcialam sie tak mniej wiecej zorientowac ile moga wynosic media (gaz, prad + woda) za 2 osoby. Wiem, ze u kazdego to jest inaczej, ale chcialam taki maly zarys ile moga wynosic rachunki no i zywnosc. Dodam, ze nie jestesmy nalogowcami, nie jadamy na miescie, nie pijemy alkoholu i nie obzeramy sie fast-foodami. Dzieki za wszelkie odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
250-300 zl co tydzien na jedzenie? Spoko, bez kawioru i szampana da się przeżyć ![]() A wyprowadzić się na swoje ZAWSZE WARTO ![]() A aby łatwiej starczało do "pierwszego", można obrać styl warszawski - słoiki! W weekend obiad u rodziców, a na tydzień w słoikach zabrane to co zostało z weekendu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
A wyprowadzić się na swoje ZAWSZE WARTO ![]() Z tym pozwole sie sobie nie zgodzic. Ja mieszkalem z rodzicami dosyc dlugo ale dzieki temu udalo mi sie odlozyc na tyle, by kupic auto za gotowke i wyposazyc mieszkanie dzieki temu jak juz poszedlem na swoje to wszystko co zarabiam zostaje u mnie i nie ciagnie sa mna widmo kredytow do splacenia. Oczywiscie wszystko pod warunkiem, ze mieszkajac z rodzicami ma sie cel, mozna przewalac cala kase balujac i wtedy w sumie mozna sie wyprowadzic, ja postanowilem wykorzystac to, ze nie mam oplat, karmia mnie itd. aby cos odlozyc na start. Zarabiam calkiem niezle a mimo to nie wyobrazam sobie ile by trwalo gdybym chcial na to wszystko odlozyc teraz, fakt, nie muszac nie oszczedzam do przesady ale i tak mimo wszystko mieszkajac z rodzicami te kilkaset zl ktore poszlyby chocby na oplaty mozna spokojnie odlozyc. Trzeba tylko odrobine samodyscypliny. No bo nie tak fajnie sie zyje na swoim kiedy starcza ledwo na oplaty i tanie jedzenie niestety, czlowiek sobie mysli, ze na swoim to zacznie zyc a tu dupa, bo masz sporo mniej kasy w portfelu. Wracajac jednak do meritum - te 800zl powinno spokojnie wystarczyc nawet bez masakrycznych oszczednosci ale i bez szalenstw, tym bardziej "sloikujac" ![]() Ten post edytował vacu sob, 31 sty 2015 - 19:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:32 |