![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Hej,
Mam do Was pytanie, planuje z chlopakiem wyprowadzke od rodzicow, zeby zobaczyc ile kosztuje zycie i jak to w ogole wyglada, tylko nie wiemy jakie sa koszty utrzymania, ile wynosza media w dabrowie. Jak wiadomo woda u nas jest najdrozsza i chcialam sie tak mniej wiecej zorientowac ile moga wynosic media (gaz, prad + woda) za 2 osoby. Wiem, ze u kazdego to jest inaczej, ale chcialam taki maly zarys ile moga wynosic rachunki no i zywnosc. Dodam, ze nie jestesmy nalogowcami, nie jadamy na miescie, nie pijemy alkoholu i nie obzeramy sie fast-foodami. Dzieki za wszelkie odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Hej, Mam do Was pytanie, planuje z chlopakiem wyprowadzke od rodzicow, zeby zobaczyc ile kosztuje zycie i jak to w ogole wyglada, tylko nie wiemy jakie sa koszty utrzymania, ile wynosza media w dabrowie. Jak wiadomo woda u nas jest najdrozsza i chcialam sie tak mniej wiecej zorientowac ile moga wynosic media (gaz, prad + woda) za 2 osoby. Wiem, ze u kazdego to jest inaczej, ale chcialam taki maly zarys ile moga wynosic rachunki no i zywnosc. Dodam, ze nie jestesmy nalogowcami, nie jadamy na miescie, nie pijemy alkoholu i nie obzeramy sie fast-foodami. Dzieki za wszelkie odpowiedzi ![]() Szacunkowo przy jednej osobie: Mieszkanie: 430zł (w tym woda: 20zł, CO: 90zł) + ew. "dzialka" wynajmujacego Prad: 45-50zl (nie mnoz przez dwa bo lwia czesc to abonament) - standardowo: lodowka, TV, komputer, piekarnik, swiatlo na LED Gaz: 35zl (jw) - junkers, kuchenka Internet: 65zl To podstawa. Do tego telefon i dojazdy (to juz zalezy ile kto gada i gdzie/czym dojezdza, mnie na same dojazdy autem do pracy wychodzi jakies 250zl). Jedzenie - jakies 200-400zl (z tym, ze: kupuje produkty ze srednio-wyzszej polki, pewnie daloby sie pooszczedzac, do tego obiady w tygodniu oplaca mi pracodawca). Podsumowujac: w moim przypadku na dzien dobry znika z konta jakies 600-700zl (tylko rachunki ale mieszkanie mam wlasne, bez kredytow, rat itd. bo takowych nie posiadam), do tego jedzenie 200-400zl (mysle ze z obiadami w domu trzeba doliczyc drugie tyle), do tego dojazdy do pracy 250zl. Co do reszty to juz zalezy co tam kto chce. Moze jeszcze dodam, ze z tego co pamietam to jak mieszkalem z rodzicami (4 os.) to prad wychodzil ok. 100zl, woda 70, gaz ok. 60. [Edytka] @Leszek - strasznie duzo to ci wychodzi, jakos specjalnie nie oszczedzam (choc caly sprzet mam nowy a kupowalem maksymalnie energooszczedny) a wody zuzywam 1.5-2 m3 (zauwazylem, ze ogromne oszczednosci daje prysznic z deszczownica vs. wanna), prad ok. 50-60 kWh, gaz (z junkersem) jakies 4m3. Ten post edytował vacu sob, 24 sty 2015 - 22:41 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Kawalerka, własna.
Czynsz z wodą i ogrzewaniem 230 zł Prąd 30 zł gaz 42 na co dwa miesiące, Wyżywienie na jedną osobę + pies 250- 300 zł(kupowanie półproduktów i gotowanie w domu) Ten post edytował sandwich nie, 25 sty 2015 - 07:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:32 |