![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: pią, 29 gru 06 Nr użytkownika: 387 ![]() |
Czolem!
Jakis kot nieobciety kiedys obiecywal mi, ze zalozy specjalnie dla mnie watek. Niby taki rezerwat dla Kurasia. Kocur jeden! Jakby Kurasiowi nie wystarczal las bledowski, w ktorym czeka, az Dabrowe Gornicza kiedys wyzwola od komuchow... Ale do rzeczy. Wiec z opoznieniem dotarla do mego bunkra plyta z zapisem obywatelskiego wystapienia w czasie marcowej sesji. No to zobaczylem, oj ta technika, ze na sali bylo ludu malo, bo podobno ta towarzyszka, jak jej tam, aaa, Pasternakowa, tak pomachlowala, zeby lud mogl sie wypowiedziec wtedy, gdy na sali beda same urzedasy i pomagierzy obecnej wladzy ludowej. No to niech sobie lud zobaczy to wystapienie: http://rapidshare.com/files/106067391/sesj....part1.rar.html http://rapidshare.com/files/106068959/sesj....part2.rar.html 120 MB w dwoch kawalkach. Prawie 50 minut szczerej krytyki tow. Podrazy, tow. Kocmy, tow. Pasternak i towarzyszy oraz bezpartyjnych radnych. Czolem Kuras -------------------- CZOŁEM!
Kuraś |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z profilu Katarzyny Zagajskiej - nieśmiało skomentuję, że pozytywne wrażenie wywarło na mnie jej poszukiwanie/zbliżanie się do celu:
CYTAT Niestety nie jestem zadowolona z dzisiejszej sesji.
Po pierwsze nie został przyjęty projekt uchwały w sprawie powołania Komisji Doraźnej, która miałaby się zająć wyjaśnieniami zagrożeń ekologicznych oraz oceną wpływu zanieczyszczeń powietrza na zdrowie mieszkańców. Na 24 obecnych na sali obrad tylko 7 było za: 5 Radnych z Klubu PiS i ja z Renata Solipiwko DWS Niezależni. Uważam, że stworzenie tej komisji pomogło by rozwiązać wiele problemów. Po drugie nie udało mi się przekonać większości aby nie dopuścić do sprzedaży bezprzetargowej nieruchomości stanowiących własność Gminy Dąbrowa Górnicza. Chodzi o sprzedaż ok 12 ha działek objętych granicami Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej i Podstrefy Sosnowiecko-Dąbrowskiej - obszar "Tucznawa" na rzecz Katowickiej Strefy Ekonomicznej S.A w Katowicach. Jestem jak najbardziej za rozwojem naszego miasta i nowymi miejscami pracy- bo są bardzo potrzebne. Ale dlaczego 3 lata temu zapewniano nas, że jak wybudujemy drogę do tych terenów to za mniej jak 60 zł/ m2 to nie będziemy sprzedawać ??? W styczniu 2012 wc Prezes Podstrefy Sosnowiecko-Dąbrowskiej KSSE namawiał aby wybudować drogę i on kupi 12 ha za 6 mln a dzisiaj oferuje nieco ponad 3 mln i wykonany jeden tylko operat w kwietniu b.r wycenił między 25 a 28 zł/ m2 Pracowałam intensywnie przez ostatnie 9 dni nad tym aby udowodnić, że cena jest zbyt niska a wykonany operat jest nierzetelny i nie odzwierciedla aktualnej sytuacji na rynku wg mojej opinii. Korzystając z pomocy osób z branży nieruchomości ustaliłam, że to zbyt niska cena bo typowy przedział SSE to ok 100 zł za m2 , najtańsze tereny sprzedawane są za ok 20-50 zł a droższe 100-200 zł za m2. Dlaczego w mieście, gdzie nie ma na termodernizację przedszkoli i wiele innych potrzeb mieszkańców oddaje się tak tanio nieruchomości, które z racji SSE mają szczególne udogodnienia i ulgi ??? A do tego nie zleca się dodatkowego operatu szacunkowego aby mieć skalę porównania? Mało tego w operacie tym "jedynym", do analizy rynku wzięto mało atrakcyjny rynek jak: Lubliniec, Łazy, Knurów, Bojszowy a pominięto: Tychy, Gliwice czy bliski nam Sosnowiec? Czyżby ten operat był wykonany na zlecenie kupującego? Próbowałam przekonać Radnych ale nie udało się bo tylko 5 Radnych PiS, 2 DWS Niezależni i 1 TPDG byliśmy przeciw a 13 z SLD i TPDG poparło przedstawiony projekt -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:04 |