![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zauwaŻyŁem , ze administrujĄce targiem na Redenie, Stowarzyszenie KupcÓw Targowych bardzo angaŻuje sie w polityke w miescie. I popiera kaŻdĄ decyzje Talkowskiego, czegokolwiek by one dotyczyŁy. W sprawach Politechniki, Biblioteki, referendum. Kupcy Targowi zawsze majĄ coŚ do powiedzenia. Tymczasem nie zajmujĄ sie oni , tyn za co sĄ odpowiedzialni czyli Targiem. WyglĄd , estetyka i tragiczne warunki jakie na nim panujĄ, nienajlepiej swiadczĄ o tym Stowarzyszeniu i polecam sie tym zajĄc , a nie podpisywaĆ swoje poparcie pod kaŻdĄ decyzjĄ Thala. ZwŁaszcza ze dĄbrowski Targ ma coraz wiekszĄ range i liczba osob handlujĄcych stale sie zwiĘksza. I wiecej osÓb tutaj jezdzi niŻ do Bedzina. WedŁug mnie Targ powinien zostaĆ poddany gruntownej modernizacji i dobrze zagospodarowaĆ ten plac.Po pierwsze utworzyĆ duŻy parking, a nie jak teraz samochody parkujĄ wzdŁuŻ ulicy powodujĄc korki i trudnoŚci z przejazdem.Po drugie powinno sie wydzieliĆ strefe w ktÓrej bĘdĄ bary z jedzeniem, gdzie bedĄ ToiToie, a nie jak teraz miĘdzy straganami unoszĄ sie "zapachy" z WCetu.Po trzecie: podzieliĆ targ na dziaŁy np: ubrania , meble , zywnoŚĆ i inne, a nie jak teraz kupuje sie majtki miĘdzy kiszonĄ kapustĄ, a tapetami.To chyba tyle. Ciekawi mnie kiedy kupcy zmodernizujĄ swÓj targ, bo wstyd wogÓle handlowaĆ w takich warunkach. :afro:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jeśli już mowa już o terenach na których położone jest obecne targowisko, to myślę że można by je lepiej wykorzystać właśnie poprzez zmianę jego lokalizacji i ciekawe inwestycje. Miejsce a także i forma w jakiej obecnie funkcjonuje targ jest dla mnie nie do zaakceptowania. Sytuację poprawiłoby nowoczesne targowisko, zadaszone z boksami, jesli już własnie taki obiekt ma tam się znajdować. Bo póki co panuje tam taki burdel, syf że szkoda słów, pomijam tu kwestie tego że niektóre ceny ciuchów są wyższe niż w sklepach.
Wiecie czego mi brakuje w DG? Restauracji z prawdziwego zdarzenia łącznie z hotelem i np. salą konferencyjną. Takie właśnie rozwiązanie najchętniej bym widział na tamtym terenie. W dodatku skoro sytuacja temu sprzyja chciałbym poruszyć temat sprzedawania wiązanek, kwiatów, zniczy przed targiem. Nie dość że ludzie zostawiają tam po sobie straszny syf, to zajmują sobie miejsca jakimiś taśmami, patycznkami, skrzynkami co nie wygląda dobrze. Nie widze aby jakoś Straż Miejska interweniowała, ja wiem że mają wykupione licencje na handel ( czy zezwolenia nie znam sie) ale bez przesady.. Chciałbym zauważyć także że przejście tamtędy gdy to wszystko jest porozstawiane to prawdziwy slalom i udręka. Niestety muszę to oglądać w każdy dzień targowy jak idę na nasz piękny, nowoczesny dworzec kolejowy i jade superszybkim i bezpiecznym oraz nowoczesnym pociągiem do Gliwic.. ehh.. Ten post edytował kwintosz czw, 19 paź 2006 - 22:46 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:36 |