![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK#03 ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 57 Dołączył: nie, 20 kwi 08 Nr użytkownika: 1,237 Płeć: Mężczyzna GG: 8609936 ![]() |
Wiadomo już coś na temat Dni DG 2014?
Jakie zespoły zagrają w tym roku? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Savalas nie bardzo wiem o czym piszesz z tym sprzężeniem, bo trudno jest mi się odnieść do wszystkich imprez. Z tego co pamiętam koncert Maleo, który zresztą robiłem od strony organizacyjnej, to było wszystko ok, ale nie będę się upierał, bo trochę czasu już minęło. Jeśli chodzi o chodzenie ludzi na imprezy plenerowe, to ja jestem zbyt słabo zorientowany, co do tendencji gdzie chodzą, a gdzie nie chodzą. Dla mnie kilka a nawet kilkanaście tysięcy osób bawiących się pod sceną, to wyraz trafionej oferty. W Sosnowcu w tym jak i w ubiegłym roku postawili na muzykę bardziej "niszową", "alternatywną" czy jak ją nazwać. Osobiście też wolę taką muzykę ale realizacja takiej imprezy, to nie prywata w której mógłbym sobie jako pracownik PKZ i organizator wybierać, to co mi się podoba. Dlaczego Sosnowiec poszedł w taką stronę? Dokładnie nie wiem ale może dlatego, że miejsce w którym organizują dni miasta nie spełnia norm ustawy o imprezach masowych pod względem obszaru strefy "0" i żaden komendant Policji nie zaopiniuje pozytywnie koncertu gwiazdy, która zgromadzi zbyt dużą ilość fanów. Może po prostu taką mają politykę aby kreować Sosnowiec na miasto z "alternatywną" muzyką, bo mają kilka dobrych i znanych w Polsce zespołów. A może jest tysiąc innych powodów. A fakt jest taki, że w DG najwięcej do tej pory ludzi bawiło się przy muzyce Disco Polo.
A swoją drogą, to nie wiem jak było w tym roku w Sosnowcu, bo nie byłem ale w roku ubiegłym miałem okazję i mnie się nie podobało. Nawet przez chwilę kusił mnie koncert Pablopavo ale chyba wolę taki klimat w klubie niż na masówce ![]() Acha nie bardzo, też rozumiem o co chodzi z tym "olewaniem" naszych artystów? PS st1111 nie wiem kiedy pierwszy koncert dokładnie ale na pewno jesienią ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:34 |