![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakie znacie strony o Dąbrowie Górniczej? Wpisujcie wszystkie oraz co o nich sądzicie. Skąd bierzecie wszelkie info o Naszym Mieście?
Adres Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej: www.dabrowa-gornicza.org ![]() Adres strony Urzędu Miasta: www.dabrowa-gornicza.pl Adres strony D.Nowaka o Dabrowie www.dabrowa.pl Adres nieoficjalnej strony hali widowiskowo-sportowej w DG www.hwsdg.prv.pl Adres Forum Gazety Wyborczej o DG http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=334 Adres serwisu Nasze Miasto o DG http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/ Adres stronki o imprezach w okolicy http://www.tuizi.net/ Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 10:56 |
|
|
![]() |
Guest_Bez Cenzury_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Zapraszam na www.bezcenzury.tvtom.pl. Nowy numer już w sieci.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapraszam na www.bezcenzury.tvtom.pl. Nowy numer już w sieci. to ja odpowiem na jedno z pytan z artykulu o Przegladzie Dabrowskim 5. Dlaczego zlikwidowano gazetę, na łamach której można było wymieniać poglądy z wyborcami, dzielić się spostrzeżeniami i wątpliwościami? Czy ktoś mnie pytał czy chcę jej likwidacji? Mnie i moim znajomym „Przegląd Dąbrowski” BYŁ potrzebny. Czy Rada przeprowadziła wśród wyborców sondę, w której pytała mieszkańców, czy chcą likwidacji gazety? Ile było „za”, ile „przeciw”, jakie były zarzuty? To, ze Pani/Pan kochal PD nie znaczy, ze cala dabrowa za ta gazeta teskni. Dla mnie wydawanie publicznych pieniedzy na promocje Pana prezydenta, mydlenia oczu mieszkancom to juz wystarczajace powody by PD przestal sie ukazywac - tym bardziej za publiczne pieniadze. Jak bezcenzury martwi, ze dopiero neidawno wobec niej interweniowano, a i ze przed wyborami, to ja odpowiem: Lepiej pozno niz wcale. Poza tym to jakie poglady chcial Pani/Pan wymienic ? oprocz listow o pietruszke, nie bylo tam zadnej polemiki, jedynie same pochwaly p. Talkowskiego, ataki na byle wladze i na radnych z opozycji. Proby polemiki, poruszania problemow mieszkancow poprzez wysylanie maili do autorow publikacji (m in Pani Kocjan i Pana Bebna) niczym nie skutkowalo - artykulow o tematach sygnalizowanych przez mieszkancow wogole nie poruszano.W wszelkich sprawach cytowano i zajmowano jedyną, "słuszną" rację - czyli po stronie mr T - glosy i racje z drugiej strony wogole nie byly przedstawiane. "nie zrobiono nic, aby była niezależna i otwarta dla wszystkich" - no wiec czemu Panstwo tak za nia tesknicie?! Warto zauwazyc, ze artykuly PD zazwyczaj byly i sa (bo dalej o dziwo go wydaja) pisane przez pracownikow biura prasowego i rzecznika prezydenta (odkrywcze i bezstronne ![]() O prywatnych inwestycjach pisano jakby byly one rzeczywiscie zasluga Pana Prezydenta, a juz o smiesznych - firmowych pomyslach p.Talkowskiego (wielblady czy karmiki) rozpisywano sie chocby 10 fabryk toyoty miano u Nas wybudowac. Niestety gazeta nigdy nie zasluzyla sobie na miano "NASZEJ MIEJSKIEJ GAZETY", jak juz wczesniej zauwazono - byla ona tylko tuba dla obecnych decydentow. Tym bardziej wiec nie rozumiem po co tyle szumu o nic. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:42 |