![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK#03 ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 57 Dołączył: nie, 20 kwi 08 Nr użytkownika: 1,237 Płeć: Mężczyzna GG: 8609936 ![]() |
Wiadomo już coś na temat Dni DG 2014?
Jakie zespoły zagrają w tym roku? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DNI SOSNOWCA
CYTAT Dni Sosnowca odbędą się w dniach 6-8 czerwca, tradycyjnie już w Parku Sieleckim. Udało nam się dotrzeć do pierwszych informacji nt. artystów, którzy pojawią się na tegorocznej miejskiej imprezie. Piątkowe koncerty rozpoczną się już o 16 występami lokalnych zespołów młodzieżowych. Piątek upłynie po hasłem: „Wolność – kocham i rozumiem”. O takiej decyzji mówił nam niedawno naczelnik Wydziału Kultury i Sportu, Paweł Dusza. - Chcemy, aby jeden dzień upłynął pod hasłem wolności i demokracji. Na pewno uda się przygotować katalog artystów odpowiadających tej tematyce. W 2010 roku na Dniach Sosnowca jeden dzień odbył się pod hasłem: „Wolność, kocham i rozumiem”, a na scenie pojawili się artyści związani z ruchem wolnościowym w latach 80-tych. Warto to powtórzyć – przyznał. Po godzinie 17 na scenie wystąpi legendarny rockowy zespół Proletaryat, który istnieje już od 27 lat. Po nim wystąpi punkowa grupa Farben Lehre, a gwiazdą wieczoru będą Strachy na lachy, z charyzmatycznym Grabażem na wokalu. Sobota to już zdecydowanie zestaw dla fanów hip-hopu. Ponownie startujemy o 16, a już po 17 na scenie zobaczymy Fokusa, członka legendarnej Paktofoniki. Po 19 publikę będzie bawił Jamal, a gwiazdą wieczoru będzie zdecydowanie Kaliber 44. Legenda polskiego hip-hopu w 2013 roku, po 10 latach nieobecności, wznowiła swoją działalność. Konferansjerem w trakcie obu koncertów będzie Hirek Wrona. Niedziela również zapowiada się ciekawie. Pierwszy na scenę wyjdzie Janusz Yanina Iwański. Po nim zobaczymy reprezentanta reggae i raggamuffin – Pablopavo, a miejskie święto zakończy Muniek Staszczyk, lider zespoły T.Love wraz z zespołem Shamboo. Na pożegnanie nie zabraknie fajerwerków. Imprezę poprowadzi Andrzej Złotorowicz. ![]() Ten post edytował prezes wto, 18 mar 2014 - 23:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:34 |