![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK#03 ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 57 Dołączył: nie, 20 kwi 08 Nr użytkownika: 1,237 Płeć: Mężczyzna GG: 8609936 ![]() |
Wiadomo już coś na temat Dni DG 2014?
Jakie zespoły zagrają w tym roku? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
" To jeśli chodzi o hiphop, niewiem jaki stosunek jest tych ludzi do grania na dniach miasta, ale z tego co wiem, kilku z nich tego nawet nie zaproponowali." Wydaję mi się, że zainteresowani, którzy chcą wystąpić na dniach miasta sami mogliby przedstawić swoją ofertę organizatorom. To nie powinna być dla nich żadna ujma. A po drugie organizatorzy (Urząd Miasta, PKZ) nie są omnibusami i nie muszą znać każdej dąbrowskiej kapeli, która coś nagrywa w garażu, piwnicy czy innym podziemiu. Jeśli chcą zaistnieć i grać na tego typu imprezach powinni sami walić drzwiami i oknami. Jeśli chodzi o propozycję, które dodałeś, to Morala słuchałam dawno temu i nic się nie zmieniło. Trzyma poziom, ma dobre bity, niegłupie teksty. Natomiast na Dniach DG nie wyobrażam sobie przyjść na koncert Kamela. Pozwoliłam sobie posłuchać jego inne piosenki i np. jak słucham utworu "Zwariował świat" to włos mi się na głowie jeży. Mega rasizm. Do tego "lesby, geje, pedofile". Pomijam, stosowanie "kurwa" jako przecinka i masy bezsensownych przekleństw. Nie mam zbytnio czasu zapoznać się zresztą, może w weekend posłucham. Zresztą powinnam mieć to w nosie, bo o gustach się nie dyskutuje... Jednych kręci Justin Bieber, innym podoba się Krzysztof Krawczyk. nie chodzi o to, jaki kto prezentuje poziom, chodzi o to, że przy obsadzie dni miasta, nie są brani pod uwagę wszyscy. UM doskonale wie, kto i co robi w mieście, bo nie raz i nie dwa były do niego wysyłane różne zapytania różnych artystów o pomoc. Owszem były próby dołączenia do obsady dnia hiphopowego w poprzednich latach, kończyły się one odpowiedzią, że dni miasta są już obsadzone. Po drugie, Kamel jest tu tylko przykładem, że w DG nie istnieje tylko Bas Tajpan, który notabene, ze sceny nawołuje swoich 12 letnich fanów do palenia marichuany, a w tekstach nie raz i nie dwa kazał strzelać do "batimana", czyli wedle jamajskiego slangu pedała. Ten post edytował savalas czw, 06 mar 2014 - 22:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:37 |