![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 26 cze 12 Nr użytkownika: 5,032 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zamknęli Zaczarowany Młyn, który mieścił się przy ulicy Bandrowskiego. To była chyba jedyna piekarnia w centrum gdzie można było dostać tak dobry chleb za niewielkie pieniądze. Wielki bochen razowca kosztował 4,10 zł... Wiem, że popołudniami już nie było raczej z czego wybierać, wszystko było wykupione. A teraz zamknęli ten sklep. Ciekawe czemu? Ech... Nic w tym mieście co dobre się nie może utrzymać? O taki był tam chlebuś:
![]() A teraz pytanie do was. Gdzie mogę dostać dobry chlebek w okolicach centrum czy Redenu, Mydlic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odnosząc się do posta Vacu ja też bym zapłacił rzemieślnikowi więcej za dobrej jakościowo produkt tylko że takich nie ma na rynku lub są w bardzo ograniczonej ilości ,teraz producenci idą na ilość a nie na jakość produktów i cena aby była korzystniejsza od konkurencji .Teraz coś o maśle extra prof. Andrzej Stołyhwo z SGGW w Warszawie przeprowadził badania masła extra i wyszło że na rynku są ogromne ilości sfałszowanego masła olejami roślinnymi o których producenci nie piszą na opakowaniach dopiero wychodzi to w specjalistycznych badaniach w labolatorium .Polskie Normy żywnościowe PN były o wiele rygorystyczne niż te które mamy obecnie narzucone przez Unie .To samo ze śmietaną ,mlekiem ,twarogami też nie jest to smak jak kiedyś.Zastanawiać może tylko co robią takie instytucje państwowe jak PIH, UOKIK, które powinny stać na straży zdrowia obywateli .Wychodzi na to chcesz jeść zdrowo rób sam wyroby.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:04 |