![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Portal Nasze miasto opublikowal wizualizacje przebudowy znanych w DG "Alei" czyli kompleksu ulic Majakowskiego. Projekt wygląda dość ciekawie, 12 lipca ma zostać wyłoniony wykonawca, wiecej info na portalu (+wizualizacje)
DG NaszeMiasto Przebudowa Alei Majakowskiego |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poki co zauwazylem ze przy przjsciu dla pieszych, na wysokosci wejscia na cmentarz, rozwalono kiosk ruchu. Ma to pewno zwiazek z powstaniem nowej zatoczki dla autobusow, tyle ze ten obszar z tego co wiem to drugi etap.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: nie, 28 mar 10 Nr użytkownika: 3,791 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Komitet Obrony Alei domaga się wstrzymania wycinki drzew Obudzili się i zaczęli rozklejać ogłoszenia jak 2/3 już jest wyciętych. A jak moja matka zbierała sąsiadów, żeby wyrazili swój sprzeciw to wszyscy zadowoleni. "BO MI LIPY NIE BEDO PYLIŁY JAK OKNA UMYJE". Jedyne wyjście jakie widzę to zaangażowanie zielonych szkółek, radnych (bo na prezydenta nie ma co liczyć) i szkół podstawowych: - mała ściepa od mieszkańców - dofinansowanie od miasta - sadzenie drzewek przez uczniów szkół w akcie czynu społecznego, a co? ;-) Jedyne co mnie boli to fakt, że powinien się tym zająć urząd miejski. Szkoda, że mają wszystko i wszystkich w dupie, a liczy się kasa... Wycinka na Pogorii 3 - prawidłowo. Drzewa umierały. Jadąc latem na rolkach można było kurvvicy dostać, gdy wjeżdżało się w leżące na ścieżce pousychane gałęzie. Lecz oprócz wycinki powinno się również sadzić drzewa. 1 drzewo wycięte = 2 drzewa do posadzenia, problem zieleni w mieście zostałby rozwiązany. Ale nie... Trzeba sadzić krzewinki wokół UM jak to miało miejsce z rekompensatą za małpi gaj pod aldiego ;] ![]() Zasadzić cały "wolny teren" jaki tylko zostanie. Przy fali upałów smog jest nie do wyobrażenia, moskitiera rozwieszona w drzwiach balkonowych bo tygodniu jest brudna. Mam wrażenie, że wszystko zaczęło się od modernizacji świateł na skrzyżowaniu ALEJE/PIŁSUDSKIEGO. 1. Rozregulowanie świateł. 2. Zaplanować sztuczne tworzenie się korków przez złą koordynację świateł (w tygodniu w godzinach szczytu światła puszczały co drugą kolejkę). 3. Wymusić na kierowcach, żeby sami się zaczęli ustawiać na 2/3 pasy. 4. Działać wg planu - "modernizacja alei" ;-) 5. Gdy mieszkańcy mówią o tworzących się korkach podciągnąć decyzję pod drugie skrzyżowanie na drugim końcu alei i uciszyć temat nowej - złej koordynacji świateł, które wprowadzono 2 lata temu. Ten post edytował junek sob, 15 lut 2014 - 19:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:42 |