![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używa rejestratora samochodowego? Jeżeli tak - zostawiacie go normalnie na szybie czy zdejmujecie?
Kupiłem sobie ostatnio nową zabawkę, ale mam lekkie obawy przed zostawianiem tego na stałe w środku, wprawdzie nie kosztuje majątku, ale jakby jakiś młotek się skusił - szyba będzie kosztować znacznie więcej... -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zależy do jakiego formatu nagrywa jak jest strumień ts (jak przy dvb-t) to wystarczy zwykle dosowe copy, lub total commander. AVI np. http://doeasier.org/joiner
O smartfonie myślałem, ale każdy znany mi uchwyt zasłania tylna kamerę. Aktualnie mam Lumie 620 (bezpłatne mapy europy Noki/Navteq) myśle o 635 jak wyjdzie. Nie wiem jak tam z autofokusem ale lumie mają jedne z najlepszych aparatów, więc powinno grać. Jakbym znalazł dobry uchwyt to byłaby fajna opcja z duchem minimalizmu, który sobie cenie. Ten post edytował xMarcinx pon, 23 gru 2013 - 19:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Zależy do jakiego formatu nagrywa jak jest strumień ts (jak przy dvb-t) to wystarczy zwykle dosowe copy, lub total commander. AVI np. http://doeasier.org/joiner O smartfonie myślałem, ale każdy znany mi uchwyt zasłania tylna kamerę. Aktualnie mam Lumie 620 (bezpłatne mapy europy Noki/Navteq) myśle o 635 jak wyjdzie. Nie wiem jak tam z autofokusem ale lumie mają jedne z najlepszych aparatów, więc powinno grać. Jakbym znalazł dobry uchwyt to byłaby fajna opcja z duchem minimalizmu, który sobie cenie. Nokia Cr-123. Tzn. wszyscy zachwalają więc kupiłem ![]() ![]() Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ Wiesz - telefon można ustawić w pionie lub w poziomie - bo uchwyt jest obrotowy - więc może się nadać, ale trzeba by było sprawdzić. A do telefonu to potrzebna jakaś apka do rejestracji? Czy włączacie zwykłe nagrywanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ Wiesz - telefon można ustawić w pionie lub w poziomie - bo uchwyt jest obrotowy - więc może się nadać, ale trzeba by było sprawdzić. A do telefonu to potrzebna jakaś apka do rejestracji? Czy włączacie zwykłe nagrywanie? Nom, jak zawsze najlepiej gdzieś podejść do sklepu i zobaczyć na żywo, zdjęcia bywają mylące. Co do apki - jak Leszek napisał jest AutoGuard i jeszcze kilka innych ale ja używam zwykłej kamery. Apki maja ten plus, ze można ustawić limit np. 1gb i ona nadpisuje stare nagrania, dodatkowo zapisuje ślad GPS i prędkość, ale potrzebuje tylko dowód w razie W więc mi wodotryski nie potrzebne. @Marcin - ja bym powiedział odwrotnie, przy odpowiedniej konfiguracji to by trzeba sporo wydać na rejestrator aby dorównał komórce np. ja szukałem rejestratora z HD i śladem GPS to wtedy kiedy szukałem to było min 600 zł za nie wiadomo jaką jakość (chińszczyzna), ponad 1000 za markowy. Teraz może ceny spadły trochę, nie wiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:57 |