![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 26 cze 12 Nr użytkownika: 5,032 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zamknęli Zaczarowany Młyn, który mieścił się przy ulicy Bandrowskiego. To była chyba jedyna piekarnia w centrum gdzie można było dostać tak dobry chleb za niewielkie pieniądze. Wielki bochen razowca kosztował 4,10 zł... Wiem, że popołudniami już nie było raczej z czego wybierać, wszystko było wykupione. A teraz zamknęli ten sklep. Ciekawe czemu? Ech... Nic w tym mieście co dobre się nie może utrzymać? O taki był tam chlebuś:
![]() A teraz pytanie do was. Gdzie mogę dostać dobry chlebek w okolicach centrum czy Redenu, Mydlic? |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z chleba przeszliśmy na wędlinę - może warto zmienić tytuł wątku? ;-)
Przepis, który stosuję od kilku lat do szynki i schabu: CYTAT Na 10 kilo mięsa: łyżka płaska kolendry mielonej i łyżka płaska kolendry, czubata łyżka pieprzu, 1 główka czosnku, łyżka gałki muszkatałowej, 10 liści laurowych, 15-20 ziela angielskiego i 0,8 kg soli peklowej. Oczywiście nie trzymam się sztywno co do grama i czasami wprowadzam inne zioła. -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:33 |