![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 26 cze 12 Nr użytkownika: 5,032 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zamknęli Zaczarowany Młyn, który mieścił się przy ulicy Bandrowskiego. To była chyba jedyna piekarnia w centrum gdzie można było dostać tak dobry chleb za niewielkie pieniądze. Wielki bochen razowca kosztował 4,10 zł... Wiem, że popołudniami już nie było raczej z czego wybierać, wszystko było wykupione. A teraz zamknęli ten sklep. Ciekawe czemu? Ech... Nic w tym mieście co dobre się nie może utrzymać? O taki był tam chlebuś:
![]() A teraz pytanie do was. Gdzie mogę dostać dobry chlebek w okolicach centrum czy Redenu, Mydlic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z Mąki 3 zboża z Lubelli dużo osób jest zadowolonych czytałem na internecie.A co do wędlin to przychodzi mi na myśl jak się oddawało wyroby do wędzenia zaraz za zakrętem tramwajowym na Kasprzaka taki mały domek drewniany koło linii tramwajowej,podobno było tam więcej miejsc takich gdzie wędzili.Teraz obecnie pewnie niema w DG takich miejsc gdzie by można oddać wyroby do wędzenia,jedynie jak ktoś ma swoją przydomową wędzarnie.A co do norm dodawania do wędlin konserwantów to przed przystąpieniem do UE Polska miała o wiele zaostrzone normy dodawania konserwantów niż te obecnie co mamy europejskie. Ciekawa też jest strona wędliny domowe na którą trafiłem w internecie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:36 |