IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Park - 1 Maja, Adamieckiego
vodun
post nie, 06 paź 2013 - 21:58
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,287

Witam,
Czy ktoś z Was orientuje się czy w tej części parku będzie cokolwiek i kiedykolwiek robione? Chyba że popękane alejki, betonowe boiska to taki europejski standart wink.gif Orlik na SP nr20, "okrąglak", plac zabaw i alejki od strony Adamieckiego to chyba troszkę mało przy ciągłych inwestycjach w "główną" część parku angry.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
vodun
post pon, 07 paź 2013 - 10:25
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,287

JanekS. tak jak pisałem BETONOWE boiska do gry oraz tak jak Leszek napisał - zaniedbana zieleń. Odnośnie rozbudowy "głównego" parku jestem na TAK. Zawsze chciałem żeby tamta część parku była bardziej - rekreacyjna wink.gif. Jest aquapark, hala widowiskowo-sportowa, "siłownia" pod chmurką, będzie odnowiony plac zabaw, bedzie Centrum Formy. Dla mnie OK smile.gif Może przydałby się jeszcze jakiś "spacerniak" dla psów (jakieś tuneliki, coś do przeskakiwania, itp.) oczywiście ogrodzony, jeżeli właściciele nie będą sprzątać po swoich pupilach to jakieś służby sprzątające codziennie. Jeszcze coś by się przydało ładnie wkomponowanego w zieleń. Wg mnie ta część parku ma "żyć", sprzyjać aktywnemu wypoczynowi. A świetnym przełamaniem może być tunel. Po drugiej stronie odnowione alejki (nie kostka), zasadzone krzaczki, mniejszy "spacerniak" dla psów (bez atrakcji), więcej ławeczek, koszy na śmieci, odnowiony (nie powiększony" plac zabaw. Można zlikwidować dwa mniejsze BETONOWE boiska (chyba do siatkówki i tenisa).

Nie można zapominać o tym, że mamy również park Zielona (blisko Centrum),akweny wodne, będzie odnowione Podlesie.

Niektórzy wg mnie chcieliby wyjść z klatki swojego bloku i być już w parku wink.gif albo mieszkać bezpośrednio w dżungli wink.gif

Czas idzie do przodu coraz więcej osób woli zamiast siedzieć na ławeczce i patrzeć na przechodzących ludzi, pograć w piłkę, w sqacha, popływać, pobiegać. Tego się nie da zmienić, Ja wolę w swoim mieście to zrobić, niż cieszyć się że mamy 500 ławek w parku i nic poza tym.
DG ma iść do przodu! biggrin.gif

aha. oczywiście zwiększenie patroli SM i w razie nieszanownia lub nieodpowiedniego zachowania - mandat smile2.gif

Ten post edytował vodun pon, 07 paź 2013 - 13:37
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:59
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza