JanekS. tak jak pisałem BETONOWE boiska do gry oraz tak jak Leszek napisał - zaniedbana zieleń. Odnośnie rozbudowy "głównego" parku jestem na TAK. Zawsze chciałem żeby tamta część parku była bardziej - rekreacyjna

. Jest aquapark, hala widowiskowo-sportowa, "siłownia" pod chmurką, będzie odnowiony plac zabaw, bedzie Centrum Formy. Dla mnie OK

Może przydałby się jeszcze jakiś "spacerniak" dla psów (jakieś tuneliki, coś do przeskakiwania, itp.) oczywiście ogrodzony, jeżeli właściciele nie będą sprzątać po swoich pupilach to jakieś służby sprzątające codziennie. Jeszcze coś by się przydało ładnie wkomponowanego w zieleń. Wg mnie ta część parku ma "żyć", sprzyjać aktywnemu wypoczynowi. A świetnym przełamaniem może być tunel. Po drugiej stronie odnowione alejki (nie kostka), zasadzone krzaczki, mniejszy "spacerniak" dla psów (bez atrakcji), więcej ławeczek, koszy na śmieci, odnowiony (nie powiększony" plac zabaw. Można zlikwidować dwa mniejsze BETONOWE boiska (chyba do siatkówki i tenisa).
Nie można zapominać o tym, że mamy również park Zielona (blisko Centrum),akweny wodne, będzie odnowione Podlesie.
Niektórzy wg mnie chcieliby wyjść z klatki swojego bloku i być już w parku

albo mieszkać bezpośrednio w dżungli

Czas idzie do przodu coraz więcej osób woli zamiast siedzieć na ławeczce i patrzeć na przechodzących ludzi, pograć w piłkę, w sqacha, popływać, pobiegać. Tego się nie da zmienić, Ja wolę w swoim mieście to zrobić, niż cieszyć się że mamy 500 ławek w parku i nic poza tym.
DG ma iść do przodu!

aha. oczywiście zwiększenie patroli SM i w razie nieszanownia lub nieodpowiedniego zachowania - mandat