![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1 pazdziernika w naszym mieście rusza nowy projekt-strona na której mieszkańcy miasta będą mogli zgłaszać różne awarie,dewastacje w dziedzinie infrastruktury miejskiej .Strona nosi nazwę NaprawmyTo.pl.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza.....
Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza..... Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? Ja to też zauważyłem, jak komuś się chce to mógłby zwrócić uwagę twórcom strony. Inny przykład to rozkopane drogi np. Limanowskiego, no spoko, jest konkretna odpowiedź ale asfaltu nie ma więc jak "naprawione"? Status "naprawione" powinien "wskakiwać" po zatwierdzeniu przez urzędnika i przynajmni9ej jednego użytkownika, zresztą i urzędnikom powinno to pasować bo zaraz znów ktoś to zgłosi i znów będą musieli odpowiadać ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza..... Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? Ja to też zauważyłem, jak komuś się chce to mógłby zwrócić uwagę twórcom strony. Inny przykład to rozkopane drogi np. Limanowskiego, no spoko, jest konkretna odpowiedź ale asfaltu nie ma więc jak "naprawione"? Status "naprawione" powinien "wskakiwać" po zatwierdzeniu przez urzędnika i przynajmni9ej jednego użytkownika, zresztą i urzędnikom powinno to pasować bo zaraz znów ktoś to zgłosi i znów będą musieli odpowiadać ![]() Najdziwniejsze jest to, że gałąź, która będzie usuniętą do końca października jest "naprawiona" a studzienka, która ma być udrożniona do końca miesiąca jest "w trakcie naprawy". Tak samo jest z poważniejszymi inwestycjami typu wybudowanie chodnika/remont drogi - mimo, że termin jest zawsze przyszłoroczny raz jest to "naprawione", raz jest to w "trakcie naprawy". Przy okazji wychodzą kwiatki własnościowe typu, że studzienka kanalizacyjna do której właz leży na drodze gminnej należy do PKP i trzeba koleje prosić o remont... To samo z resztą tyczy przejazdów tramwajowych. Plus drogi wewnętrzne (po wielu bym się nie spodziewał, że są wewnętrzne). Przykre jest to, że wiele zgłoszeń na stronie jest doskonale odpowiednim wydziałom UM znane od dawna (w niektórych przypadkach od lat) i... i nic. Dopiero wyskoczenia ich na stronę powoduje rzeczywiste działania (magazynują sobie te zatkane studzienki, żeby je odetkać na wybory czy jak?) Widać też klęskę idei dzielnicowych straży miejskiej. Bo zatkane wpusty, nieświecące latarnie i dziury w chodnikach to chyba sfera ich zainteresowania (jeśli nie, to czym się mają u diabła zajmować?) -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trzeba by się dowiedzieć, czy te statusy są do dodania w aplikacji, czy może to dobrowolność udzielania informacji przez użytkownika. Ale rzeczywiście powinno być tak jak mówicie - naprawione dopiero po naprawie ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:34 |