![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1 pazdziernika w naszym mieście rusza nowy projekt-strona na której mieszkańcy miasta będą mogli zgłaszać różne awarie,dewastacje w dziedzinie infrastruktury miejskiej .Strona nosi nazwę NaprawmyTo.pl.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@vacu
a możesz podać ile wg Ciebie to powinno rocznie kosztować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dobra, to ja mam propozycję bo aż sam jestem ciekawy. Jutro (dziś nie mam czasu niestety) piszę do kilku firm, pierwszych z brzegu (czyli z Google) zapytanie ofertowe - wykonanie podobnego serwisu (oczywiście nie podam adresu) + roczne utrzymanie. Możemy tu sobie gadać i nic z tego nie wyniknie, każdy wie swoje, zrobimy średnią z odpowiedzi i zobaczymy co wyjdzie, pasuje? Oczywiście koszt będzie zawyżony, bo zapytanie będzie dotyczyło serwisu dedykowanego ale da nam jakieś porównanie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra, to ja mam propozycję bo aż sam jestem ciekawy. Jutro (dziś nie mam czasu niestety) piszę do kilku firm, pierwszych z brzegu (czyli z Google) zapytanie ofertowe - wykonanie podobnego serwisu (oczywiście nie podam adresu) + roczne utrzymanie. Możemy tu sobie gadać i nic z tego nie wyniknie, każdy wie swoje, zrobimy średnią z odpowiedzi i zobaczymy co wyjdzie, pasuje? Oczywiście koszt będzie zawyżony, bo zapytanie będzie dotyczyło serwisu dedykowanego ale da nam jakieś porównanie. Ok. Przynajmniej będziesz miał konkretny argument. Cena może być zawyżona, ale nie uwzględniasz jednego - pomysłu na serwis, który to Ty zapodajesz komuś do realizacji, a nie Ty wymyśliłeś żeby sprzedać, a to też się ceni ![]() Nie zapomnij o aplikacjach mobilnych ![]() ![]() I proponuję pominąć rozwiązania opensourcowe czyli np baza MS SQL lub ORACLE a nie MySQL Ten post edytował mgmisiek śro, 02 paź 2013 - 21:48 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ale jazda
![]() ![]() ![]() Będziecie też wyliczać uzasadnioną cenę długopisu dla urzędnika ? ![]() Te 8000 to grosze w porównaniu z tym co będzie kosztować urzędowa obróbka zgłaszanych problemów. Miejskie instytucje mogą zostać zalane setkami (??) spraw, które muszą być delegowane, napisane, sprawdzone, zrobione i odpisane. Tu kryją się poważne koszty i zagrożenia co do efektywności serwisu. Generalnie to krok w dobrym kierunku. Choć obługa serwisu wydaje mi się nieco dziwaczna. Podobno Bloomberg po objęciu stanowiska burmistrza Nowego Jorku założył podobny telefon awaryjny. Bardzo się to przyjęło bo ludzi poczuli, że mają jakiś wpływ na rzeczywistość. Miejmy nadzieję, że i u nas będzie prawie jak w NY ![]() Ten post edytował bzenek śro, 02 paź 2013 - 21:54 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale jazda ![]() ![]() ![]() Będziecie też wyliczać uzasadnioną cenę długopisu dla urzędnika ? ![]() Te 8000 to grosze w porównaniu z tym co będzie kosztować urzędowa obróbka zgłaszanych problemów. Miejskie instytucje mogą zostać zalane setkami (??) spraw, które muszą być delegowane, napisane, sprawdzone, zrobione i odpisane. Tu kryją się poważne koszty i zagrożenia co do efektywności serwisu. Generalnie to krok w dobrym kierunku. Choć obługa serwisu wydaje mi się nieco dziwaczna. Podobno Bloomberg po objęciu stanowiska burmistrza Nowego Jorku założył podobny telefon awaryjny. Bardzo się to przyjęło bo ludzi poczuli, że mają jakiś wpływ na rzeczywistość. Miejmy nadzieję, że i u nas będzie prawie jak w NY ![]() Też uważam taki serwis za krok w przód i na pewno przysporzy pracy niektórym urzędnikom - ale może w końcu się zabiorą za działanie tam gdzie ludzie tego chcą. W końcu to my płacimy za ich pracę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:20 |