![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1 pazdziernika w naszym mieście rusza nowy projekt-strona na której mieszkańcy miasta będą mogli zgłaszać różne awarie,dewastacje w dziedzinie infrastruktury miejskiej .Strona nosi nazwę NaprawmyTo.pl.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato ![]() Parę dni programowania? Dobry żarcik ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato ![]() Parę dni programowania? Dobry żarcik ![]() Żaden żarcik ![]() Więc sorry, ale pochwalcie się wdrożeniami i w jakich systemach robiliście lub robicie, a później teoretyzujcie. Sam stawiam systemy na JEE + Scala, proste systemy na Play Framework, Wicket lub banalny Dropwizard i nie są to systemy za 200zł, ale "troszkę" więcej ![]() Natomiast przykład dawnadabrowa.p to cóż, strona zacna i jej zawartość merytoryczna cudowna, ale od strony kodu to włos na głowie się jeży... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłoszenie do GIODO to proste pismo których wypełniłem już N w życiu, raptem 30min roboty przy kawie. Spoko - zgłoszenie do GIODO to może przy kawie, zabezpieczenie stronki przed wyciekiem i wzięcie za to odpowiedzialności - zdecydowanie większy koszt. vacu - piszesz, że nie ma danych osobowych? Jak dla mnie osoba, która się rejestruje podaje swoje dane osobowe ![]() ![]() ![]() Piszecie, że za wsparcie 8,5 rocznie to dużo? Ja uważam, że jak za taki projekt to niewiele. Pamiętajcie, że trzeba zapewnić odpowiednią dostępność, backup itp. a to wymaga niestety poniesienia pewnych kosztów. Ponieważ jak na razie jest tylko 14 użytkowników - cena tak wygląda (i to w zależności od liczby mieszkańców) - jeżeli projekt ruszy szerzej - pewnie będzie można wynegocjować niższe opłaty ... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłoszenie do GIODO to proste pismo których wypełniłem już N w życiu, raptem 30min roboty przy kawie. Spoko - zgłoszenie do GIODO to może przy kawie, zabezpieczenie stronki przed wyciekiem i wzięcie za to odpowiedzialności - zdecydowanie większy koszt. vacu - piszesz, że nie ma danych osobowych? Jak dla mnie osoba, która się rejestruje podaje swoje dane osobowe ![]() ![]() ![]() Piszecie, że za wsparcie 8,5 rocznie to dużo? Ja uważam, że jak za taki projekt to niewiele. Pamiętajcie, że trzeba zapewnić odpowiednią dostępność, backup itp. a to wymaga niestety poniesienia pewnych kosztów. Ponieważ jak na razie jest tylko 14 użytkowników - cena tak wygląda (i to w zależności od liczby mieszkańców) - jeżeli projekt ruszy szerzej - pewnie będzie można wynegocjować niższe opłaty ... Jeżeli dobrze wyczytałem to jest inna opcja wzięcia projektu na własne barki w postaci kodu ale już na swoim serwerze swojej domenie - gdyby to tak tanio wzięcie za darmochę rozwijanie i wspieranie projektu było to by się te 14 gmin na to zapewne zdecydowało ![]() Ten post edytował mgmisiek śro, 02 paź 2013 - 20:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:34 |