![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1 pazdziernika w naszym mieście rusza nowy projekt-strona na której mieszkańcy miasta będą mogli zgłaszać różne awarie,dewastacje w dziedzinie infrastruktury miejskiej .Strona nosi nazwę NaprawmyTo.pl.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
8 tys. to tanio co udowodnił już mgmisiek. Urzędy nie lubią robić czegoś na własność, bo potem dopisanie czegoś poprawienie u kogoś innego to gruba kasa. Mało firm przejmuje kod źródłowy i kolejna rzecz, po wprowadzeniu zmian pojawia sie kwestia praw autorskich do tego kodu, tj czy ten kod jest ich a my z niego korzystamy czy nasz itd. 8 tys. to cena rozsądna choćby ze wzgledu na opłacenie dostepu do api google map i korzysci. No to znowu - ja się zgadzam, że miasto nie powinno zatrudniać programisty czy kupować taki serwis ale 8 tysięcy to chyba całkowity roczny koszt utrzymania takiego projektu. Bo wy tu liczycie etat programisty tyle, że tylko do takiego projektu dla jednego miasta czy nawet kilkunastu nie potrzeba programisty na cały etat. Więc dla mnie to za drogo, imo miasto powinno tu wynegocjować znacznie niższą cenę, pytanie czy ktokolwiek cokolwiek negocjował. A API Google to z tego co wyszukałem $4 za 1000 odsłon więc to nie są miażdżące kwoty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:34 |