![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1 pazdziernika w naszym mieście rusza nowy projekt-strona na której mieszkańcy miasta będą mogli zgłaszać różne awarie,dewastacje w dziedzinie infrastruktury miejskiej .Strona nosi nazwę NaprawmyTo.pl.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato ![]() Parę dni programowania? Dobry żarcik ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Heh masakra, 8250 netto ciekawe co robią pracownicy działu IT w UM? Przecież taki system zgłaszania to raptem parę dni programowania od 0 do wersji 1.0 Jak widać na bogato ![]() Parę dni programowania? Dobry żarcik ![]() ![]() Chyba, osoby, która ustawia program przed praniem w pralce ![]() Hobbysta myślę w tydzień dałby radę, gdyby doświadczeni programiści robiliby takie coś kilkadziesiąt dni to raczej nikt by ich nie zatrudnił ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba, osoby, która ustawia program przed praniem w pralce ![]() Hobbysta myślę w tydzień dałby radę, gdyby doświadczeni programiści robiliby takie coś kilkadziesiąt dni to raczej nikt by ich nie zatrudnił ![]() Ciekawe co piszesz ... ale stawianie wszystkiego od nowa czy myślisz o modyfikacjach do Wordpressa czy Joomli? Pisanie takich softów dla administracji to zdecydowanie większe wyzwanie niż zwykłych systemów dla firm. Ja znam takie firmy, które za 200PLN zrobiły by takie stronki, ale jak się siada do rozmów i precyzuje wymagania to cena zdecydowanie rośnie (co świadczy tylko o braku profesjonalizmu tych firm). Do tego dochodzą różnego rodzaju wymagania GIODO i innych ustaw. No i oczywiście zapewnienie odpowiedniego poziomu SLA - bo bez tego nie wyobrażam sobie takiego wdrożenia. Ale może niech się wypowie Sylwek - on najlepiej wie ile czasu zajęło mu "zrobienie" stronki dawnadabrowa.pl ![]() Ten post edytował Mały77 śro, 02 paź 2013 - 06:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ciekawe co piszesz ... ale stawianie wszystkiego od nowa czy myślisz o modyfikacjach do Wordpressa czy Joomli? Kilka lat temu bawiłem się w takie rzeczy, robiłem różne aplikacje w PHP korzystające z baz danych. W zasadzie hobbystycznie ale dla jednego z poprzednich pracodawców zrobiłem np. system obsługi zamówień i niewielkiego magazynu. Więc mniej więcej ogarniam temat. To znaczy ogarniałem, od 3-4 lat mam z tym zero kontaktu ale wtedy myślę, że zajęło by mi to max z tydzień, no może jeszcze kilka dni na ogarnięcie API Google Maps, z którym nie miałem styczności. A nie sądzę, że przez te kilka lat zrobiło się trudniej, wręcz przeciwnie, jest coraz więcej coraz bardziej rozbudowanych frameworków (ja wtedy jeszcze wszystko robiłem sam) przez co sprawa się znacznie upraszcza. A wymagania ustaw? A jakie tu wymagania? Nie ma tu ani danych osobowych ani innych wrażliwych, nawet nie potrzeba konta użytkownika ani dla dodających ani dla urzędów. Prosty skrypt nanoszący na mapę punkty użytkownika + wysyłający powiadomienie na określony adres e-mail. [Edytka] No dobrze, strona od wczoraj nieco się zmieniła ![]() Ten post edytował vacu śro, 02 paź 2013 - 17:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:46 |