![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 26 cze 12 Nr użytkownika: 5,032 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zamknęli Zaczarowany Młyn, który mieścił się przy ulicy Bandrowskiego. To była chyba jedyna piekarnia w centrum gdzie można było dostać tak dobry chleb za niewielkie pieniądze. Wielki bochen razowca kosztował 4,10 zł... Wiem, że popołudniami już nie było raczej z czego wybierać, wszystko było wykupione. A teraz zamknęli ten sklep. Ciekawe czemu? Ech... Nic w tym mieście co dobre się nie może utrzymać? O taki był tam chlebuś:
![]() A teraz pytanie do was. Gdzie mogę dostać dobry chlebek w okolicach centrum czy Redenu, Mydlic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapomniałem napisać jeszcze o delikatesach FRAC na ul.Chopina mają tam kilka dostawców pieczywa z różnych piekarni tj Piekarnie;Baumpol Kiełtyka,Wąs ,Kiełek pieczywo ,ciemne ,razowe pokroją na maszynie nawet pół chleba.Nie wiem jak jest w innych Frakach na terenie miasta czy też mają taką samą liczbę piekarni dostawców.A co do tej budki na targowisku miejskim też zauważyłem że przy tej jednej budce zawsze są kolejki i ciasta też sprzedają także coś tam musi ludzi przyciągać.Duży wybór pieczywa jest też w Domu Handlowym Centrum -Społem na ul Kościuszki ale co do pieczywa to się coś porządnego znajdzie ale kupno dobrej smacznej wędliny ,kiełbasy to już nie jest tak prosto wszędzie masowa produkcja ,podobny smak.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:33 |