![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek tylko o tym, więc na razie piszę tutaj.
![]() ![]() Tak widząc termomodernizację bloku przy ul Królowej Jadwigi (nie pamiętam dokładnego adresu 37,47?, tego w pobliżu przystanku autobusowego) dochodzę do wniosku, jak wiele może wnieść do poprawy wizerunku miasta taka modernizacja budynków. ![]() ![]() Tak w ogóle, jeśli już o tym pisze to przejdę do rzeczy od której powinienem zacząć. ![]() Chodzi mi o termomodernizację/modernizację ciągu bloków przy Placu Wolności (tam gdzie jest księgarnia, Pub Planeta, Max Mario). ![]() ![]() Tak się jeszcze zastanawiam, które z bloków powinny także przejść modernizacje by wygląd miasta uległ polepszeniu a zmiana wyglądu była widoczna (np. przy głównych ciągach komunikacyjnych w mieście)? I taki mały OT bo nie wiedziałem gdzie to napisać. Widzieliście tą świetlną reklamę na redenie, na budynku w którym znajduje się pizzeria Raj? Hehe byłem w szoku jak to zobaczyłem, prawie jak w NY ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 14 mar 2007 - 23:24 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Artykuł pochodzi ze strony internetowej dg.pl z dnia 26/08/2013 coś w temacie o którym tu często piszemy.
Kolorowa Dąbrowa - zdjęcia + sonda Systematycznie ocieplane dąbrowskie bloki zyskują kolorowy wygląd. Jednym nowy wizerunek osiedli się podoba, dla niektórych jest zbyt pstrokaty i z niczym nie współgra. Temat kolorowej Dąbrowy poruszono również na sesji Rady Miejskiej. - Pytają mnie ludzie czy ktoś nad tym panuje ponieważ zdaniem ludzi bardziej znających się na kolorach ode mnie, niektóre kolory dobierane są tak, że to się gryzie. Czy ktoś nad tym panuje? - pytał w swojej interpelacji radny Artur Borowicz. Miasto odpowiada, że miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego nie są opracowywane na tyle szczegółowo, aby precyzowały rozwiązania kolorystyczne poszczególnych budynków. Kodeks cywilny daje natomiast prawo właścicielowi do dysponowania własnym bydynkiem. W Dąbrowie Górniczej trwa obecnie termomodernizacja m.in. budynków na Redenie, Mydlicach czy Łęknicach. Zapytaliśmy przedstawicieli Spółdzielni "Lokator" na jakiej zasadzie dobierane są kolory bloków modernizowanych na terenie Mydlic. - Kolorystyka bloków na Osiedlu Mydlice dla bloków przy ulicy Legionów Polskich została opracowana przez architekta i zatwierdzona w Wydziale Urbanistyki i Architektury Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej w lipcu 2004 roku. Realizując program termomodernizacji na naszym osiedlu mamy już ustaloną kolorystykę, dlatego też nie konsultujemy tego z mieszkańcami - odpowiada Wiesława Molisak, kierownik Administracji Osiedla Mieszkaniowego nr 2 Spółdzielni Mieszkaniowej "Lokator". (mag) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:10 |