![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Tour de Pologne ponownie w Zagłębiu. Będzie premia Powstania Styczniowego Autor: Paweł Leśniak opublikowano 22 marca 2013 w dziale D. Górnicza, Sosnowiec, Z regionu · 0 Comments Tour de Pologne po raz kolejny zawita do Zagłębia Dąbrowskiego. Tym razem najlepsi kolarze przejadą przez Dąbrowę Górnicza i Sosnowiec. 69. Tour de Pologne w Będzinie - fot. PL 69. Tour de Pologne w Będzinie – fot. PL Kolarze w Zagłębiu Dąbrowskim pojawią się 31 lipca. Będzie to fragment IV etapu z Tarnowa do Katowic. – Potwierdzam, że Tour de Pologne przejedzie przez Dąbrowę. Będzie przejazd oraz premia lotna – mówi Bartosz Matylewicz, rzecznik dąbrowskiego magistratu. Więcej szczegółów wiemy o sosnowieckim etapie. Kolarze pojawią się tam od razu po wyjeździe z Dąbrowy i przejadą ulicami: Braci Mieroszewskich, 11 Listopada, Andersa, 1 Maja, Sienkiewicza, Piłsudskiego, 3 Maja, gdzie będzie premia specjalna upamiętniająca 150-lecie Powstania Styczniowego, a później pojadą Piłsudskiego i Baczyńskiego (do ul. Milowickiej w Katowicach). – Cieszymy się, że po raz kolejny Sosnowiec będzie gościł uczestników Tour de Pologne. Świetnie współpracuje nam się z władzami miasta przy organizacji wyścigu. Wszystko współgra wręcz modelowo, często dajemy Sosnowiec jako przykład tego jak należy pewne rzeczy przygotowywać – podkreśla Lech Piasecki z Lang Team, który jest organizatorem wyścigu. http://www.twojezaglebie.pl/sosnowiec/tour...a-styczniowego/ Fajnie że przy takiej dużej imprezie wspomina się o Powstaniu Styczniowym -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
70 Tour de Pologne na terenie Dąbrowy Górniczej przeszedł już do histori z ciekawostek jakie zaobserwowałem to imprezę przygotowywało i zabezpieczało Centrum Sportu i Rekracji ,wspólnie z MZUIM, na wyścigu były obecne władze miasta pan Zbigniew Podraza,pan Henryk Zaguła,pan Paweł Gocyła rzecznik prasowy urzędu miasta pan Bartosz Matylewicz a całość prac na placu przygotowujących sprawdzał i koordynował naczelnik wydziału kultury i sportu pan Damian Rutkowski.Plac jak i torowisko było przeszukiwane przed przyjazdem wyścigu czy niema ładunków wybuchowych z psem tropiącym ,zaobserwowałem też że nasza Komenda Miejska Policji wzbogaciła się o nowy samochód czarne BMW stało na rondzie koło przejścia podziemnego.Co do Tramwajów to decyzja godna pochwalenia że przez cały czas jezdziły a widziałem że wozy były napełnione ,ogólnie wszystko ok ,szkoda tylko że w naszym mieście jak w latach poprzednich nie było mety ,wtedy były prawdziwe tłumy w centrum.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
70 Tour de Pologne na terenie Dąbrowy Górniczej przeszedł już do histori z ciekawostek jakie zaobserwowałem to imprezę przygotowywało i zabezpieczało Centrum Sportu i Rekracji ,wspólnie z MZUIM, na wyścigu były obecne władze miasta pan Zbigniew Podraza,pan Henryk Zaguła,pan Paweł Gocyła rzecznik prasowy urzędu miasta pan Bartosz Matylewicz a całość prac na placu przygotowujących sprawdzał i koordynował naczelnik wydziału kultury i sportu pan Damian Rutkowski.Plac jak i torowisko było przeszukiwane przed przyjazdem wyścigu czy niema ładunków wybuchowych z psem tropiącym ,zaobserwowałem też że nasza Komenda Miejska Policji wzbogaciła się o nowy samochód czarne BMW stało na rondzie koło przejścia podziemnego.Co do Tramwajów to decyzja godna pochwalenia że przez cały czas jezdziły a widziałem że wozy były napełnione ,ogólnie wszystko ok ,szkoda tylko że w naszym mieście jak w latach poprzednich nie było mety ,wtedy były prawdziwe tłumy w centrum. Całe szczęście, że nie było. TdP przez żebranie od samorządów stał się strasznie nudnym wyścigiem... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:37 |