![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: śro, 04 paź 06 Nr użytkownika: 225 ![]() |
Odpowiedź dla rozczarowanych moim programem
gdzie planuje pan wybudować te parkingi wielopoziomowe Duże osiedla mieszkaniowe, Mydlice, Gołonóg szczegóły wyjdą z badań - jak Pan zamierza zlikwidować tą współwłasność wodociągów – chce Pan dokończyć prywatyzacje??? Nie dokończę prywatyzacji, zawsze byłem zdania że majątek monopoli naturalnych musi pozostać w mieście, zarządzanie trzeba powierzyć specjalistom. Są trzy możliwości zerwać kontrakt, dogadać się do zmiany własnościowej za powierzenie RWE kontraktu operatorskiego, utworzyć nową firmę. - proszę o udostępnienie tego raportu, według którego jesteśmy bogatymi bankrutami Raport winien być dostępny u Przewodniczącego Rady Miasta - jak ma wyglądać to centrum miasta, o którym mowa Musiałbym rozmawiać na te tematy z planem miasta, pytanie gdzie jest centrum i jakie są czynniki csntrotwórcze to podstawa. Ogólnie dworzec centralny z powierzchniami handlowo-usługowymi, przystanek przesiadkowy, aleja od dworca do końca Granicznej wyłączona z ruchu, po obu stronach Granicznej wolne tereny pod powierzchnie usługowo-handlowe. Program na 10-15 lat z pomocą środków UE. Szczegóły do decyzji w referendum po dyskusji z mieszkańcami - gdzie dokonać cięć w budżecie dla ratowania finansów Proszę mi wierzyć że wiem to dokładnie - jak ma wyglądać Pogoria IV Tak jak przy dyskusji o centrum potrzebny jest plan miasta, ale otwarcie tych terenów to szansa Dąbrowy Górniczej. Ta dwa pomysły plus planowany przebieg DTŚ-ki zmienią nasze miasto na zawsze. Tym bardziej trzeba postępować ostrożnie i konsultować we wszystkich środowiskach. Możemy dostać szansę i możemy to zepsuć. - Ile dokładnie pieniędzy chce Pan przeznaczyć na usuwanie azbestu i proszę podać źródło finansowania Moja propozycja to opracować zbiorczy plan w tej sprawie dla całego miasta. Władze miasta winy być głównym realizatorem tego zadania z udziałem środków w Miejskim Powiatowym Wojewódzkim i Narodowym Funduszu Ochrony Środowiska z udziałem UE. Mam nadzieję że chociaż w części przybliżyłem szczegóły mojego programu. Dziękuję i pozdrawiam HenrykZaguła |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:48 |