![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zbliża się dzień litości nad PKP z tej przyczyny chyba będę zmuszony skorzystać z ich usług, przy tej okazji chciałbym się przejechać tymi nowymi pociągami, jak można sprawdzić o której są na stacji DD Centrum? W rozkładzie PKP nie mogę tego znaleźć.i najważniejsze - bilet kupuje się w pociągu?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Ja już zrezygnowałem z kś jak jest jakaś alternatywa w postaci autobusu, ktorym zajade na czas.
Denerwuje mnie to, ze nie ma strefowek, relacyjne poszly do gory, pociagow mniej, a dalej sa problemy. Jak jezdzilem ostatnio to juz na zawodziu poczekalem 15 minut, bo w katowicach czekano na skomunikowanie. Pozniej w zwiazku z tym w sosnowcu musielismy ustapic jakiemus IC i ogolnie zrobilo sie +30 min. W dodatku stalem, bo nie bylo miejsc. Ludzie poddenerwowani, bo w czestochowie maja przesiadki, a tu +30min. Albo grupa "przyjaznych konduktorow". Do pociągu 5 minut, w kasach kolejka, godzina 15. Jak stane w tym wezyku to nie zdaze na pociag. Wybiera sie czlowiek, wsiada, prosi czy mozna relacyjny po normalnej cenie, bo duza kolejka, a nie kazdy moze przyjsc wczesniej. Nie mozna, +5zl z tego co pamietam, ale nie jestem pewien, bo kupowalismy w pare osob. ![]() Oczywiście +5zl na kilka osob to prawie jak nic, ale jak przyjdzie kupic 1 bilet ;-) Co do reszty sie z Toba zgadzam, chociaz raz - bezcenny widok - 33 stopnie, ks do czestochowy i stary kibel, a zmodernizowane kilka torow dalej i sobie stoja, w koncu trzeba oszczedzac swoje, a jezdzic wypozyczonym. Niby racjonalne, ale np. ja wybralem 801 niz ryzyko jazdy kiblem w taka pogode, gdzie ludzie stoja. Ten post edytował Prosty śro, 10 lip 2013 - 13:59 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:15 |