![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
W pierwszej kolejności witam Pana serdecznie i jednocześnie cieszę się, że kolejny kandydat pojawił się na forum. Odwiedziłem stronę www.zagula.pl i to, co znalazłem:
QUOTE Dąbrowa Górnicza potrzebuje centrum z prawdziwego zdarzenia, miejsca, które połączy funkcje rekreacyjne, handlowe i komunikacyjne. Chcę przedstawić mieszkańcom swój autorski pomysł na lokalizację centrum. Taka decyzja zmieni jednak na zawsze miasto i dlatego wymaga poparcia społecznego w formie referendum. Pogoria IV to jeden z najpiękniejszych zalewów wodnych w Polsce. Uważam, że może pełnić funkcję ośrodka rekreacyjnego dla całego Zagłębia. Mogą tam zafunkcjonować inwestycje prywatne, publiczne i miejskie. Taka forma zagospodarowania terenu spowoduje powstanie obiektów, które będą źródłem podatku od nieruchomości i wygenerują nowe miejsca pracy. W tym wypadku również chcę zwrócić się do mieszkańców o podjęcie decyzji w formie referendum. W ciągu czterech najbliższych lat planuję budowę co najmniej 4 parkingów wielopoziomowych na największych osiedlach w Dąbrowie Górniczej Uważam, że jak najszybciej należy dokonać wymiany płyt cementowo – azbestowych w budynkach mieszkalnych i wykonać ocieplenie, które nie będzie szkodliwe dla zdrowia mieszkańców. Ta inwestycja może potrwać od 5 do 10 lat w cyklu modernizacji ocieplenia na jednym osiedlu lub jego fragmencie rocznie. W tym zakresie możliwe jest pozyskanie dużych środków z Unii Europejskiej. Niestety trochę się rozczarowałem skromnością programu, lecz widzę że reszta kandydatów też nie zachwyca. Dlatego proszę o uszczegółowienie paru kwestii. - gdzie planuje pan wybudować te parkingi wielopoziomowe - jak Pan zamierza zlikwidować tą współwłasność wodociągów – chce Pan dokończyć prywatyzacje??? - proszę o udostępnienie tego raportu, według którego jesteśmy bogatymi bankrutami - jak ma wyglądać to centrum miasta, o którym mowa - gdzie dokonać cięć w budżecie dla ratowania finansów - jak ma wyglądać Pogoria IV - Ile dokładnie pieniędzy chce Pan przeznaczyć na usuwanie azbestu i proszę podać źródło finansowania A teraz moja subiektywna opinia. Moim zdanie trochę przesadza Pan z tymi bankrutami. Do tego sprawa azbestu – bardzo dobry pomysł tylko skąd wziąć kilkaset milionów zł i ominąć bariery prawne, aby przekazać dotacje spółdzielni mieszkaniowej. Do tego ja bym wolał żeby Pan kupił radiowóz policji za te pieniądze na referendum, które i tak nie będzie miarodajne. No chyba, że będzie to przy okazji innych wyborów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:48 |