![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: śro, 04 paź 06 Nr użytkownika: 225 ![]() |
Nazywam się Zaguła Henryk i kandyduję na Urząd Prezydenta Dąbrowa Górnicza. Jeżeli macie ochotę zapoznać się bliżej ze mną to zapraszam na moją stronę www.zagula.pl adres hzagula@silesia-region.pl
W moim programie główne punkty to: uporządkowanie gospodarki finansowej, rozwiązanie spraw dworca, budowa parkingów w osiedlach, ratowanie budynków mieszkalnych. Jednak najważniejszym problemem jest woda i współwłasność firmy wodociągowej, która blokuje nam dostęp do środków unijnych. Ja wiem jak szybko i skutecznie zakończyć ten problem. Możemy dużo mówić na temat naszych programów, tak jest w każdej kampanii wyborczej, ale po wyborze każdy elekt zderza się z rzeczywistością, a ta nie jest taka prosta. Dane z opracowania na temat prognoz finansowych: w latach 2002-2006 w budżecie naszego miasta przybyło z tytułu podatków około 100 mln zł w tym czasie zrealizowano tylko budynek Biblioteki a pozostałe prace z kredytów. W latach 2007-2009 wg. raportu budżet nie wystarczy na spłatę zobowiązań ze środków własnych zakładając że nie wydamy nic na inwestycje. Co to znaczy? Ano to że jesteśmy bogatym bankrutem. Dlatego jako pierwszy punkt mojego programu uznałem zająć się gospodarką finansową. Czy mam do tego kwalifikacje? Byłem Prezydentem naszego miasta w latach 1991-1996 w kadencji 1998-2002 byłem przewodniczącym Komisji budżetu i finansów Sejmiku Śląskiego w tej kadencji jestem radnym i wielokrotnie zwracałem na ten fakt uwagę, ale również mam dobre rozeznanie z tej racji w sytuacji. Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczegółami to proszę o kontakt na podany adres. Podoba mi się inicjatywa Forum i postaram się być obecny. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:48 |