![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
QUOTE Jacek Kościelniak urodził się w Dąbrowie Górniczej, ma 42 lata, jest ekonomistą i jest posłem na Sejm z ramienia PiS-u. Jacek Kościelniak proponuje mieszkańcom Dąbrowy Górniczej zawarcie umowy społecznej, opartej na 10 zasadach; oto kilka z nich: przeźroczyste miasto, w którym jawność zwalcza korupcję, urząd dla mieszkańców, samorządność zamiast układów, programy unijne zamiast kredytów. Takiej umowy będzie przestrzegał sprawując urząd Prezydenta Dąbrowy Górniczej. Do wyborów samorządowych w Dąbrowie Górniczej stanie 52 kandydatów PiS-u, wśród nich członkowie Unii Polityki Realnej z Grzegorzem Jaszczurą na czele, który otwiera listę w okręgu nr 3. Wczoraj Grzegorz Jaszczura w ostrych słowach podsumował „rządy lewicy” w Dąbrowie Górniczej. Na listach PiS spotykamy m.in. takie znane nazwiska: Marek Cygroń, były zastępca Jerzego Talkowskiego; Elżbieta Żuchowicz, przewodnicząca NSZZ „Solidarność” w Szpitalu Miejskim w DG; Halina Głowacka, z-ca dyrektora Technicznych Zakładów Naukowych; Tadeusz Strzelecki, aktualny pełnomocnik prezydenta Jerzego Talkowskiego; Tatiana Duraj - Fert z ząbkowickiego Domu Kultury. Kandydatami PiS - u do Sejmiku województwa ślaskiego są: Michał Gruca, przedsiębiorca, i Małgorzata Zarychta - Surówka, radca prawny. No to ja już wiem co to PiSior w DG, bo nigdy nie słyszałem o takiej organizacji u nas w mieście. Mianowicie szykuje nam się nowy prezydent + stara ekipa. Oczywiście ich celem jest zwalczanie układów i korupcji. Ja myślałem, że Talek przez 4 lata zlikwidował wszystkie układziki. A może ekipa Talka sama się będzie lustrować. Jak dla mnie bardzo śmieszne i to wszystko za unijne pieniądze? Ten post edytował pozdrawiam pią, 06 paź 2006 - 15:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to ja już wiem co to PiSior w DG, bo nigdy nie słyszałem o takiej organizacji u nas w mieście. Mianowicie szykuje nam się nowy prezydent + stara ekipa. Oczywiście ich celem jest zwalczanie układów i korupcji. Ja myślałem, że Talek przez 4 lata zlikwidował wszystkie układziki. A może ekipa Talka sama się będzie lustrować. Jak dla mnie bardzo śmieszne i to wszystko za unijne pieniądze? Pan Kościelniak na łamach PD zeznał, że jego ulubionym filmem jest "Nocna zmiana". Prezes kazał? -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:48 |