![]() |
![]() |
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma żadnego tematu związanego z transferami więc zakładam.
CYTAT Kontrakt z klubem podpisała amerykańska środkowa Rachael Adams, która przeprowadza się do naszego miasta z Bydgoszczy. Ta 23-letnia środkowa z pewnością będzie wzmocnieniem dla zespołu, gdyż wyróżnia się w ligowych statystykach zawodniczek Orlen Ligi rozgrywek sezonu 2012/2013. – Rachael jest brana pod uwagę jako reprezentantka kraju przez selekcjonera kadry Stanów Zjednoczonych. Nasi trenerzy uważają, że ma duże możliwości, które pokazała w niedawno zakończonym sezonie. Przy dobrej rozgrywającej będzie dużym wzmocnieniem – podkreśla prezes dąbrowskiego klubu Robert Koćma. To jednak nie koniec transferowych informacji. Jak zdradza Robert Koćma, z zespołem żegna się rozgrywająca Frauke Dirickx W klubie na sto procent zostają na kolejny sezon przyjmujące Elżbieta Skowrońska i Joanna Szczurek, środkowa Aleksandra Liniarska oraz libero Krystyna Strasz i atakująca Katarzyna Zaroślińska. Z pozostałymi siatkarkami prowadzone są rozmowy. O kolejnych ruchach transferowych będziemy informować na bieżąco, gdy tylko będzie to możliwe i oficjalnie potwierdzone. Trwają negocjacje, mające na celu ściągnięcie kolejnych zawodniczek, które sprawią, że wartość zespołu nie spadnie, a zastępstwa będą co najmniej tak dobre, jak ich poprzedniczki, dlatego kibice mogą spać spokojnie. www.mks.dabrowa.pl CYTAT Maja Tokarska zagra w beniaminku Serie A
Igor Gorgonzola Novara to beniaminek Serie A1 w sezonie 2013/2014. Zespół prowadzony przez Stefano Colombo wygrał rozgrywki Serie A2 i teraz poszukuje wzmocnień. Jedną z nowych siatkarek klubu z Novary została środkowa wicemistrzyń Polski, Maja Tokarska. Maja Tokarska ostatni sezon spędziła w ekipie Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza, z którym odniosła nie lada sukcesy. Dąbrowianki sięgnęły po Superpuchar Polski, następnie po puchar kraju, a w finałowych starciach z Atomem Trefl Sopot niewiele brakowało, by na ich szyjach zawisły również złote medale ORLEN Ligi. Urodzona w 1991 roku środkowa nie ukrywała, że spełniło się jej marzenie z dzieciństwa, czyli występy we włoskiej ekstraklasie. - Marzyłam o grze w Serie A1 od dziecka. Teraz to marzenie się spełniło dzięki Igor Gorgonzola Novara, który chciał mnie mieć w swoich szeregach w kolejnym sezonie. Chciałabym osiągać z tym zespołem sukcesy - krótko opowiedziała Tokarska. Mierząca 193 centymetry wzrostu środkowa w poprzednim sezonie zdobyła złoty medal mistrzostw Polski broniąc barw Atomu Trefla Sopot, a na swoim koncie ma również nagrody indywidualne, jak choćby tytuł najlepszej blokującej Pucharu Polski 2013. W reprezentacji Tokarska zadebiutowała w 2010 roku i do tej pory rozegrała w niej 15 spotkań. Zadowolony z tego transferu jest również trener Agil Volley, Stefano Colombo. - Jestem przekonany, że Maja może pasować do tych rozgrywek i pokazać się tu z dobrej strony. Według mnie ma bardzo duże umiejętności, a wciąż jest przecież bardzo młodą zawodniczką. Motywuje mnie jednak to, że będę mógł pracować z siatkarką, która zaistniała na arenie międzynarodowej - przyznał opiekun zespołu z Novary. Igor Gorgonzola Novara po sezonie zasadniczym we włoskiej Serie A2 zajmował pierwsze miejsce i dzięki temu awansował bezpośrednio do Serie A1. Teraz ekipę z Novary czeka przebudowa składu, która będzie miała na celu zakontraktowanie takich zawodniczek, które pozwolą temu zespołowi na utrzymanie się w szeregach najlepszych klubowych drużyn w Italii. Przed zakontraktowaniem Mai Tokarskiej klub z Novary podpisał umowę z urodzoną w 1990 roku niemiecką rozgrywającą Leną Möllers. www.siatka.org Ten post edytował Mariuszek_ czw, 16 maj 2013 - 16:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O Kaczorowskiej nie mam, ale mam za to o Ewelince
![]() CYTAT Trener BKS Aluprof Bielsko-Biała Mirosław Zawieracz, który zastąpił na stanowisku Wiesława Popika, kompletuje kadrę na nowy sezon. W drużynie ze starego składu pozostało tylko pięć zawodniczek. Największym sukcesem działaczy i trenera jest, jak na razie, zatrzymanie atakującej Heleny Horki. Czeszka była jedną z najskuteczniejszych zawodniczek w ostatnich rozgrywkach Orlen ligi. Udało się również porozumieć z utalentowaną środkową Koletą Łyszkiewicz. Mierząca 193 cm wzrostu siatkarka miała także propozycję gry w Chemiku Police, ale wolała spędzić kolejny sezon pod Klimczokiem. - Tutaj mam pewność, że będę grała - tłumaczyła reprezentantka Polski. W zespole beniaminka grać będzie za to inna bielszczanka, Agata Sawicka. Libero opuszcza BKS po sześciu latach. Pod Klimczok powraca za to Karolina Ciaszkiewicz. Była reprezentantka Polski przez ostatni rok była na urlopie macierzyńskim. Do drużyny dołączy również środkowa Paulina Stroiwąs. Nastoletnia zawodniczka została pozyskana przez klub w poprzednim roku, ale w lidze nie zdążyła jeszcze zadebiutować. Nadal nie wiadomo, gdzie będzie występowała Joanna Frąckowiak. Przyjmująca nie doszła na razie do porozumienia z działaczami. BKS pozyska jeszcze w tym sezonie kilka innych zawodniczek, ale mają to być głównie młode, obiecujące zawodniczki. Główny sponsor Aluprof nadal będzie wspierał bielską siatkówkę, ale Fiat zmniejszył środki finansowe na klub. PRZYCHODZĄ: trener Mirosław Zawieracz, Karolina Ciaszkiewicz (powrót z urlopu macierzyńskiego), Paulina Stroiwąs (drużyna młodzieżowa) ZOSTAJĄ: Helena Horka, Koleta Łyszkiewicz, Mariola Wojtowicz, Sylwia Pelc, Marta Szymańska. ODCHODZĄ: Milada Bergrova (kończy karierę), Ewelina Sieczka (MKS Tauron Dąbrowa Górnicza), Agata Sawicka (Chemik Police), Gabriela Wojtowicz (urlop macierzyński). Elisa Cella (powrót do Włoch), Joanna Wołosz (Yamamay Busto Arsizio - Włochy), trener Wiesław Popik, drugi trener Piotr Matela, www.przegladsportowy.pl Tak więc jeśli to prawda, to klasowa przyjmująca po h... Ten post edytował Mariuszek_ śro, 22 maj 2013 - 21:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:26 |