![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no - taka postawa to juz mi sie bardziej podoba
![]() w dworzec PKP, moim zdaniem, nie trzeba wykladac duzych sum - stacja DG Centrum nie jest juz niestety punktem wezlowym dla kilku tras (a jeszcze do lat 90 byla kiedy to z kat mozna bylo dojechac do strzemieszyc przez HK) dlatego tez drugiego centrum administracyjnego czy budynku jak biblioteka miejska nie potrzeba. A peron to raczej face lifting (kostkka brukowa, lawki, zadaszenie, latarnie, reklamy, troche farby) - no chyba ze ktos jeszcze marzy o kladce albo przejsciu podziemnym Odnosnie dworca - przyszly mi do glowy 2 pomysly jak sie z tym uporac. Standartowy plan zaklada remont z kasy miejskiej i wydzierzawienie czesci od pkp np na kioski, knajpke itp natomiast ja mysle, ze mozna by 1) wybudowac nowiutki dworzec na terenie nie podlegajacym PKP a znajdujacym sie blisko dworca. Oficjalnie mialaby to byc siedziba informacji turystycznej, natomiast czesc powierzchni mozna by przygotowac juz pod kasy z poczekalniami i po atrakcyjnej cenie wydzierzawic spolce PKP Dworce Kolejowe. 2) przy budowie centrum handlowego (o ile cos z tego bedzie) wydzierzawic przez miasto 1 czesc (taki "box") na pasazu dla "dworca PKP" - PKP znow po preferencyjnych kosztach oddzierzawilo od miasta i wszyscy by byli happy. Warunkiem byloby, aby taki "sklep" mial osobne wejscie - co by ludzie o 6 rano, kiedy CH nie jest czynne, mogli m in kupic bilet; no i tez aby stworzyc jakas sensowna droge-chodnik prowadzacy bezposrednio na peron co myslicie o tych pomyslach? Moje pytania do kandydata - jakie ma Pan plany na rewitalizacje centrum (w tym tez 3 maja) ? - jakiego centrum Pan bedzie oczekiwal od rpzyszlego inwestora centrum handlowego "widmo" (np zeby byl duzy pasaz, jakas architektura konkretna, jakies inwestycje w infrastrukture otaczajaca itp?) - jak sie Pan odnosi do zagospodarowania Pogorii IV (jakies konkretne propozycje) PS 2 watek o SKM w GOPie proponuje kontynuowac w temacie Dworzec PKP - tam tez ja sie odniose do Pana propozycji i bardzobym prosil o polemike pozdrawiam Ten post edytował Hator śro, 04 paź 2006 - 21:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
- jakiego centrum Pan bedzie oczekiwal od rpzyszlego inwestora centrum handlowego "widmo" (np zeby byl duzy pasaz, jakas architektura konkretna, jakies inwestycje w infrastrukture otaczajaca itp?) to pytanie nie za bardzo ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:42 |