![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Zbliżają się wybory co doskonale widać po ostatnich wyczynach RM i prezydenta. Czas więc zacząć poszukiwać ich następców. Macie jakieś rozsądne propozyje ????
Sam nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Czekam na propozyje. Może ktoś zna jakies pozytywy działalności naszych radnych. Ten post edytował pozdrawiam czw, 19 paź 2006 - 19:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odnosnie postu pana Podrazy pozwole sobie na polemike. A wiec co do szybkiej koleji na terenie GOPu to proponuje przeczytac Panu nasze wynurzenia na ten temat pod tym linkiem:
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...ic=24&st=40 Tam raczej wynika, ze na cos takiego przy obecnym stanie faktycznym nie ma szans. DTSka tak samo nie wplynie na ewentualne plany wobec dworca PKP - sam Pan wczesniej wspominal iz tereny koleji to wlasnosc PKP takze budowniczy autostrady napewno nie beda budowac na cudzym terenei - dlatego dla mnie zwiazek DTS-DWORZEC raczej nie istnieje. Oczywiste jest, ze fundowanie drogich prezentow nie jest ekonomiczne racjonalne, ale przeciez sa chyba inne racje - jak np, taka ze miasto 130 tys. przez podroznych koleja - reszta kraju- postrzegane jest jak jakas kilkutysieczna wiocha, pozarastana krzakami i łąkami. Inaczej mowiac - przebudowa dworca, w taki sposob aby podroznym zareklamowac turysttcznie dabrowe to tez "strona medalu" - tylko ze ta druga. przykladowo na peronie mozna postawic wielkie plansze z ogromnymi zdjeciami miasta - na kilku duze zdjecia zabytkow, na kolejnych jeziora z zaglowkami, na innych znow Jura - pustynia bledowska, lasy wraz z rowerzystami pomykajacymi na dobrze oznakowanych trasach itp - pomyslow i sposobow realizacji jest sporo. A to tylko sam peron - nie mowiac o jako takim przebudowie budynku dworca wrac z postawieniem np informacji turystycznej. Poza tym, ten wart kilku milionow prezent, jakos nie byl przeszkoda, dla gmin, o ktorych Pan wspomnial. Bedzin, Sosnowiec i inne miasta spoza naszego regionu - mimo, ze wiedzialy w co sie pakuja - zdecydowaly sie na remont- czemu my mamy sie nie decydowac? Kolej sama zapowiedziala, ze dworzec dabrowski ja nie interesuje - wiec mamy tak to wszystko zostawic jak jest? Pan uwaza, ze dworzec nie jest istotna sprawa dla mieszkancow, a ja sie znow nie zgadzam. Sama aktywnosc forumowiczow w temacie naszego dworca przeczy Panskiej tezie. Oczywiscie moze Pan powiedziec, ze na forum siedza milosnicy koleji, ale to ja znow spytam - czego mieszkancy poprzednio domagali sie m in od nowo wybranego prezydenta?? .... remontu dworca! A na koniec argument z innej beczki - nasze dworce to dawna trasa wiedenska - i dworce m in w centrum i zabkowicach to zabytki, o ktore trzeba dbac. Bardzobym Pana prosil o odpowiedz w tej sprawie. A do forumowiczow: moze inaczej zrobimy - na kogo My powinnismy zaglosowac? ktos ma jakies konkretne propozycje? pogadajmy o tym bysmy oddawali glos swiadomie a nie na chybil trafil!!! NIE CHCE KOLEJNYCH ZMARNOWANYCH LAT DLA NASZEGO MIASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten post edytował Hator pon, 02 paź 2006 - 21:52 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 03:48 |