![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: pią, 29 gru 06 Nr użytkownika: 387 ![]() |
Czolem!
Jakis kot nieobciety kiedys obiecywal mi, ze zalozy specjalnie dla mnie watek. Niby taki rezerwat dla Kurasia. Kocur jeden! Jakby Kurasiowi nie wystarczal las bledowski, w ktorym czeka, az Dabrowe Gornicza kiedys wyzwola od komuchow... Ale do rzeczy. Wiec z opoznieniem dotarla do mego bunkra plyta z zapisem obywatelskiego wystapienia w czasie marcowej sesji. No to zobaczylem, oj ta technika, ze na sali bylo ludu malo, bo podobno ta towarzyszka, jak jej tam, aaa, Pasternakowa, tak pomachlowala, zeby lud mogl sie wypowiedziec wtedy, gdy na sali beda same urzedasy i pomagierzy obecnej wladzy ludowej. No to niech sobie lud zobaczy to wystapienie: http://rapidshare.com/files/106067391/sesj....part1.rar.html http://rapidshare.com/files/106068959/sesj....part2.rar.html 120 MB w dwoch kawalkach. Prawie 50 minut szczerej krytyki tow. Podrazy, tow. Kocmy, tow. Pasternak i towarzyszy oraz bezpartyjnych radnych. Czolem Kuras -------------------- CZOŁEM!
Kuraś |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Radny Krzysztof Tamborek chciałby likwidacji sekcji fotoradarów w Straży Miejskiej 2013-03-18, Aktualizacja: dzisiaj 14:02 W Dąbrowie Górniczej mamy dziś kilka masztów, w których kierowcy mogą się zawsze spodziewać obecności jednego fotoradaru. Jeździć trzeba ostrożnie. W 2012 r. strażnicy miejscy ukarali kierowców, złapanych dzięki tym urządzeniom na zbyt szybkiej jeździe, 138 mandatami na łączną sumę 40 tys. 750 zł. Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij Zdaniem radnego Krzysztofa Tamborka taki wynik jest słaby i jak podkreśla dalsza działalność sekcji fotoradarów w Straży Miejskiej nie jest potrzebna. - W tej sekcji pracowało trzech strażników, wychodzi więc jedno wykroczenie na trzy dni - wylicza radny Tamborek. - Dlatego bezcelowe jest trzymanie tej sekcji. Po co ją trzymać, wliczając do tego fotoradar przenośny, czyli samochód. Uderzmy się w piersi, likwidujmy tę sekcję, bo wynika z tego, że jesteśmy miastem bezpiecznym. 138 nałożonych mandatów, to się mija z celem - dodał. Straż Miejska rzeczywiście nałożyła tylko 138 mandatów, w tym m.in. pilnując bezpieczeństwa uczniów przy szkołach, np. w dzielnicy Ząbkowice. Wtedy fotoradar ze stacjonarnego staje się przenośnym. Jak przyznaje komendant Straży Miejskiej, Radosław Romanek, na taki wynik złożyło się kilka różnych czynników. - Strażnicy miejscy z sekcji fotoradarów zostali przeniesieni do służby patrolowej w terenie. Stało się tak po tym, kiedy w związku z zarzutami korupcyjnymi zatrzymanych zostało 15 strażników - tłumaczy komendant Romanek. - Tak znikoma ilość mandatów wynika dziś z ukierunkowania na konkretne miejsca. Gdyby ustawić zakres fotoradaru na 50 km na godzinę, jak w Człuchowie to może byłoby tych mandatów 1300 albo 138 tysięcy. Ale funkcjonowanie radarów nie polega na nabijaniu kasy miejskiej. Powoli staramy się odbudowywać strukturę Straży Miejskiej i tych mandatów będzie więcej. W 2010 roku, po kontroli z Urzędu Wojewódzkiego straż miejska w Dąbrowie, jako jedna z dwóch, została wskazana jako ta, gdzie są zdrowe zasady nakładania mandatów na kierowców - dodał. ∨ Czytaj dalej Propozycja radnego Tamborka została na razie złożona jako interpelacja na posiedzeniu Rady Miejskiej. A co Wy sądzicie o obecności fotoradaru ukrytego w masztach na terenie miasta? Pomaga w zachowaniu bezpieczeństwa na jezdniach, czy może rzeczywiście jest zbędny? http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...ml#czytaj_dalej -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Radny Krzysztof Tamborek chciałby likwidacji sekcji fotoradarów w Straży Miejskiej http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...ml#czytaj_dalej Radny Tamborek bardzo chce się wpisać w modę na ukrzyżowanie straży wiejskiej natomiast o ile do SM w DG mam wiele zastrzeżeń to akurat nie o fotopstryki. Akurat imho DG jest chlubnym wyjątkiem, bo maszty ustawione są w dość rozsądnych miejscach, nie poukrywane w krzakach tuż przed tablicą "Koniec terenu zabudowanego" a raczej w miejscach gdzie są przejścia a można się rozpędzić. Świadczy o tym także ilość mandatów, co to jest 138 jak są straże biznesowe potrafiące kilka tysięcy mandatów rocznie z jednego pstryka nastukać. Jeśli szukałbym zarzutu SM to raczej to, że w ogóle ich nie widać w mieście a jeśli już to w aucie. Osobiście nie pamiętam jak dawno temu widziałem stażnika pieszo. A po to są imho między innymi, żeby dawać poczucie bezieczeństwa, jak mają je dać skoro mignie mi tylko ich piękne auto raz na pół roku. To już Policja przynajmniej jeździ prędkością patrolową dość często w przeciwieństwie do SM. Przy okazji pytanie - czy ktoś się orientuje czy do SM wciąż przymują rencistów? Do służby na ulicy? BO ja kilka lat temu znałem jednego strażnika z grupą inwalidzką, o ile nie mam nic do inwalidów i uważam, że należy im się równe traktowanie to jednak mimo wszystko do SM wymagałbym 100% sprawności... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:04 |