![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 14 sty 13 Nr użytkownika: 5,130 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Idealne warunki do tego sportu panują nad Pogorią III i IV. Nawet trasy są przygotowywane. Niestety często szybko zadeptywane przez spacerowiczów
![]() Właśnie rozpoczął się sezon. Wczoraj na Pogorii IV spotkałem grupkę narciarzy, choć np. w porównaniu z katowicką Doliną III Stawów było ich mało, a warunki o niebo lepsze i dojazd też nie gorszy. Objechałem Pogorię III i IV (zaczynając na rogu Konopnickiej i Olszowej, kończąc w okolicy wyspy i przystanku w Ratanicach). Jakiś tor był. Nawet po kilka. Ciężko orzec czy to maszynowy czy "nożny" (wykonany przez innych narciarzy). Na Pogorii III bywał zadeptany, natomiast na Pogorii IV już 100% w porządku. Nie wie ktoś gdzie można pobiegać wieczorem (oświetlenie). Czy dalej oświetlony jest Park Zielona? Ewentualnie zna ktoś inne miejscówki gdzie można dojechać autobusem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam czytałem kiedyś informacje że Centrum Sportu i Rekraacji zwane CSiR w Dąbrowie Górniczej wypożyczało takie narty biegowe jak były odpowiednie warunki śniegowe,ale nie wiem jak jest w tym roku też chętnie bym z kiś pochodził na takich nartach.http://www.csir.pl/aktualnosci-234-CZAS_NA_BIEGoWKI.htmlCZAS NA BIEGÓWKIZima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.Sprzęt można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo–Campingowo–Rekreacyjnej ,,Eurocamping” w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon (32) 260–02–08 ( wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu).Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00. Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie osoby dorosłej czyli prawnego opiekuna i uzyskać jego zgodą .Więcej szczegółów w regulaminie, który można pobrać z pliku PDF na dole strony. Tam również zamieszczamy cenniki i druk oświadczenia który można pobrać i wypełnić.(O.Górny)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:34 |