http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-...a_biegowki.htmlCYTAT
Zima w pełni, sypnęło śniegiem, a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców, od wtorku, 15 stycznia uruchamia wypożyczalnię sprzętu narciarskiego.
Zima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.
Sprzęt można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo?Campingowo?Rekreacyjnej ,,Eurocamping? w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon (32) 260?02?08 ( wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu).
Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00. Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie osoby dorosłej czyli prawnego opiekuna i uzyskać jego zgodą .Zima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.
Buty i narty do boegów narciarskich można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo?Campingowo?Rekreacyjnej ,,Eurocamping? w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon 32 260 02 08 wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu.
Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00.
Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie opiekuna i uzyskać jego zgodą.
Wczoraj byłem na PIII i pierwszy raz w życiu widziałem tam traktor odśnieżający ścieżkę asfaltową. Po jego przejeździe została dobrze przyczepna, twarda warstwa śniegu. Idealna do biegania (nie wiem jak z nartami).