Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Narciarstwo biegowe
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
doman
Idealne warunki do tego sportu panują nad Pogorią III i IV. Nawet trasy są przygotowywane. Niestety często szybko zadeptywane przez spacerowiczów sad.gif, ale nieważne, bo ubity śniegu śmiga się nawet lepiej, choć mniej wygodnie.

Właśnie rozpoczął się sezon. Wczoraj na Pogorii IV spotkałem grupkę narciarzy, choć np. w porównaniu z katowicką Doliną III Stawów było ich mało, a warunki o niebo lepsze i dojazd też nie gorszy. Objechałem Pogorię III i IV (zaczynając na rogu Konopnickiej i Olszowej, kończąc w okolicy wyspy i przystanku w Ratanicach). Jakiś tor był. Nawet po kilka. Ciężko orzec czy to maszynowy czy "nożny" (wykonany przez innych narciarzy). Na Pogorii III bywał zadeptany, natomiast na Pogorii IV już 100% w porządku.

Nie wie ktoś gdzie można pobiegać wieczorem (oświetlenie). Czy dalej oświetlony jest Park Zielona? Ewentualnie zna ktoś inne miejscówki gdzie można dojechać autobusem.
Slyzaba
Byłem w sobotę na PIII i nie widziałem żadnych wyznaczonych torów na około jeziora? Chyba, że trasy zrobiono nieco później...

Dołączam się do pytania domana i dołożę kolejne: czy gdzieś w okolicy można wypożyczyć sprzęt narciarsko-biegowy?
Grzegorz-dg
Witam czytałem kiedyś informacje że Centrum Sportu i Rekraacji zwane CSiR w Dąbrowie Górniczej wypożyczało takie narty biegowe jak były odpowiednie warunki śniegowe,ale nie wiem jak jest w tym roku też chętnie bym z kiś pochodził na takich nartach.http://www.csir.pl/aktualnosci-234-CZAS_NA_BIEGoWKI.htmlCZAS NA BIEGÓWKIZima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.Sprzęt można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo–Campingowo–Rekreacyjnej ,,Eurocamping” w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon (32) 260–02–08 ( wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu).Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00. Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie osoby dorosłej czyli prawnego opiekuna i uzyskać jego zgodą .Więcej szczegółów w regulaminie, który można pobrać z pliku PDF na dole strony. Tam również zamieszczamy cenniki i druk oświadczenia który można pobrać i wypełnić.(O.Górny)
Slyzaba
http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-...a_biegowki.html

CYTAT
Zima w pełni, sypnęło śniegiem, a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców, od wtorku, 15 stycznia uruchamia wypożyczalnię sprzętu narciarskiego.

Zima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.

Sprzęt można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo?Campingowo?Rekreacyjnej ,,Eurocamping? w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon (32) 260?02?08 ( wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu).

Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00. Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie osoby dorosłej czyli prawnego opiekuna i uzyskać jego zgodą .Zima w pełni, sypnęło śniegiem a i ferie zimowe niedługo. Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej, wychodząc naprzeciw zainteresowaniu mieszkańców miasta, od wtorku, 15 stycznia 2013 roku, uruchamia wypożyczalnie sprzętu biegowego.

Buty i narty do boegów narciarskich można wypożyczyć w Centrum Sportów Letnich i Wodnych Pogoria przy zbiorniku Pogoria III ul. Malinowe Górki 3, tel. 509 407 660, oraz na terenie Bazy Biwakowo?Campingowo?Rekreacyjnej ,,Eurocamping? w Błędowie, ul. Żołnierska 130, telefon 32 260 02 08 wyłącznie dla osób korzystających z Eurocampingu.

Wypożyczenie i zwrot sprzętu odbywa się codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 9.00 do 17.00.

Aby wypożyczyć sprzęt, należy mieć ze sobą dowód tożsamości, wypełnić oświadczenie i uiścić opłatę. Osoby niepełnoletnie również mogą wypożyczać sprzęt, jednak muszą być w towarzystwie opiekuna i uzyskać jego zgodą.

Wczoraj byłem na PIII i pierwszy raz w życiu widziałem tam traktor odśnieżający ścieżkę asfaltową. Po jego przejeździe została dobrze przyczepna, twarda warstwa śniegu. Idealna do biegania (nie wiem jak z nartami).
luket
Cena w naszej wypożyczalni cena jest naprawdę konkurencyjna - 18 zł za komplet. W Katowicach wypożyczenie biegówek to już 25 zł. Minusem jest to że z założenia celem wypożyczalni jest bieganie na nartach po DG - nie ma możliwości wypożyczenia na więcej niż jeden dzień. Szkoda tylko że u nas jest tak mało śnieżnych okresów - w zeszłym roku wypożyczalnia miała okazję działać raptem kilka dni biggrin.gif
Bathurst
czyli jak? płacę 18 zeta niezależnie czy na 1h czy 5 h?
luket
Regulamin

18 zł za cały dzień za komplet - narty kijki i buty. Jednostka miary - 9:00-17:00 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.