![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pon, 07 sty 13 Nr użytkownika: 5,125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i podał jakieś kody do drzwi wejściowych, bo mam problem z dostarczaniem przesyłek do skrzynek. Chodzi mi głównie o następujące bloki: Piłsudskiego 34, Piłsudskiego 36 i Piłsudskiego 83 (klatka niskie numery).
Z góry wielkie dzięki. Ten post edytował rafce pon, 07 sty 2013 - 23:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam Jestem roznosicielem przesyłek kurierskich do konkretnych adresatów. Czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i podał mi jakieś kody do drzwi wejściowych, bo mam problem z dostarczaniem ich do Państwa skrzynek a nie są to jakieś ulotki tylko listy adresowane. Chodzi mi głównie o następujące bloki: Piłsudskiego 34, Piłsudskiego 36 i Piłsudskiego 83 (klatka niskie numery). Kod można wysłać tez na mój nr tel jeśli nie chcą go Państwo upubliczniać. (Tel.662-420-005) Z góry wielkie dzięki. ![]() Ja może wyjaśnie, bo to może nie dla każdego być jasne - kody są po to aby obcy nie wchodzili do środka, dla obcych jest instrukcja na urządzeniu - wystarczy "wykręcić" numer mieszkania i poczekać na zgłoszenie się lokatora ![]() A kurierzy mają zwykle numer do "klienta", wystarczy zadzwonić, jak mu zależy na przesyłce to i kod poda ![]() Ten post edytował vacu pon, 07 sty 2013 - 17:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Witam Jestem roznosicielem przesyłek kurierskich do konkretnych adresatów. Czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i podał mi jakieś kody do drzwi wejściowych, bo mam problem z dostarczaniem ich do Państwa skrzynek a nie są to jakieś ulotki tylko listy adresowane. Chodzi mi głównie o następujące bloki: Piłsudskiego 34, Piłsudskiego 36 i Piłsudskiego 83 (klatka niskie numery). Kod można wysłać tez na mój nr tel jeśli nie chcą go Państwo upubliczniać. (Tel.662-420-005) Z góry wielkie dzięki. ![]() Ja może wyjaśnie, bo to może nie dla każdego być jasne - kody są po to aby obcy nie wchodzili do środka, dla obcych jest instrukcja na urządzeniu - wystarczy "wykręcić" numer mieszkania i poczekać na zgłoszenie się lokatora ![]() Nie w każdym bloku - u nas na przykład numer mieszkania możesz wybierać skolko ugodno, bo w mieszkaniach domofonów nie ma ![]() U znajomych z sąsiedniego bloku "końcówki" zainstalowali chyba po 5 czy 6 latach od założenia zamków przy wejściach. A numer telefonu odbiorcy na przesyłce też nie zawsze jest, przykład - listy/przesyłki rejestrowane z Wielkiej Brytanii obecnie nie są dostarczane przez pocztę, tylko przez kurierów (UPS bodajże). Z bardziej popularnych - część naszych sklepów internetowych tudzież sprzedawców na allegro nie zadaje sobie trudu, żeby podać telefon... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie w każdym bloku - u nas na przykład numer mieszkania możesz wybierać skolko ugodno, bo w mieszkaniach domofonów nie ma ![]() U znajomych z sąsiedniego bloku "końcówki" zainstalowali chyba po 5 czy 6 latach od założenia zamków przy wejściach. A numer telefonu odbiorcy na przesyłce też nie zawsze jest, przykład - listy/przesyłki rejestrowane z Wielkiej Brytanii obecnie nie są dostarczane przez pocztę, tylko przez kurierów (UPS bodajże). Z bardziej popularnych - część naszych sklepów internetowych tudzież sprzedawców na allegro nie zadaje sobie trudu, żeby podać telefon... No to w ostatecznej ostateczności kurier może zadzwonić do kogokolwiek (byle nie do pierwszej i ostatniej osoby z listy bo te są najczęściej "atakowane"), przedstawić się, powiedzieć, że jest z firmy takiej to a takiej i poprosić o otwarcie. Haseł, kodów dostępu itp. nie powinno się podawać nigdy i nikomu nieuprawnionemu! Polecam tę zasadę zapamiętać, zwłaszcza w epoce internetu. Instalowanie zamka kodowego to wyrzucony pieniądz jeśli kody poda się każdemu kurierowi, ulotkarzowi, domokrążcy itd. Polecam podawać adres miejsca pracy jeśli się coś zamawia "kurierem", ułatwi się życie kurierowi (który ma pewność, że w określonych godzinach kogoś zastanie a i zwykle w jednym miejscu zostawi kilka przesyłek) i sobie, bo nie powita nas widok awizo w drzwiach. Odkąd stosuję tę zasadę dochodzi do mnie wszystko. I do mnie zawsze jakoś dzwonią z samego rana z pytaniem czy o tej i o tej mnie zastaną a zamawiam sporo, i z Allego i ze sklepów. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Nie w każdym bloku - u nas na przykład numer mieszkania możesz wybierać skolko ugodno, bo w mieszkaniach domofonów nie ma ![]() U znajomych z sąsiedniego bloku "końcówki" zainstalowali chyba po 5 czy 6 latach od założenia zamków przy wejściach. A numer telefonu odbiorcy na przesyłce też nie zawsze jest, przykład - listy/przesyłki rejestrowane z Wielkiej Brytanii obecnie nie są dostarczane przez pocztę, tylko przez kurierów (UPS bodajże). Z bardziej popularnych - część naszych sklepów internetowych tudzież sprzedawców na allegro nie zadaje sobie trudu, żeby podać telefon... No to w ostatecznej ostateczności kurier może zadzwonić do kogokolwiek (byle nie do pierwszej i ostatniej osoby z listy bo te są najczęściej "atakowane"), przedstawić się, powiedzieć, że jest z firmy takiej to a takiej i poprosić o otwarcie. Nie może. CYTAT Polecam podawać adres miejsca pracy jeśli się coś zamawia "kurierem", ułatwi się życie kurierowi (który ma pewność, że w określonych godzinach kogoś zastanie W doskonałym świecie. W praktyce u mnie wygląda to tak - materiały zamawiane do gabinetu kurier ma dostarczać po 16, telefon mają podany każdorazowo, nie dzwonią nigdy, a 90% przesyłek przynoszone jest przed południem i zostawiane u kogoś z sąsiadów (bez jakiejkolwiek informacji dla mnie). Zakup robiony przez allegro - dostawa kurierem z zastrzeżeniem, że ma najpierw zadzwonić i doręczyć do rąk własnych. Telefon - "bo ja zostawiłem u sąsiada". A wisienką na torcie był geniusz z siódemki, który zamiast na Tysiąclecia pojechał na Morcinka... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:32 |