![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 20 gru 07 Nr użytkownika: 975 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś coś więcej wie o tej nowej inwestycji w DG. Developer który to buduje to firma Adatex która podobno budowała wcześniej kamienice w Będzinie na ulicy Modrzejowskiej 66. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał coś z nimi do czynienia bo jestem zainteresowany zakupem tam mieszkania tylko nie wiem na ile developer jest rzetelny. W dzisiejszych czasach trzeba zaczerpnąć języka żeby nie wkopać się w bagno
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 20 gru 07 Nr użytkownika: 975 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Michał28 rozumiem że na stronie developera albo biura nieruchomości udzielą ci wszystkich informacji bo oni chcą to sprzedać ja oczekuje opini od osób które coś od nich kupowały. Byłem osobiście w Będzinie gdzie ta firma budowała kamienicę podobno oddana od kwietnia z tego co mówili mieszkańcy obok to kamienica nie ma jeszcze odbioru itd. Sam byłem zdziwiony bo kamienica pozamykana na 4 spusty wygląda jak niezamieszkała (wierząc opisom na stronie biura nieruchomości to sprzedane są 4 z 12 mieszkań). Osoby z którymi rozmawiałem na miejscu o budowie mówiły mało kolorowo aczkolwiek akurat na każdej budowie są różne akcje i różni "fachowy" pracują. Mnie odstrasza to że od kwietnia mieszkania są niby oddane , do kamienicy prąd leci kablem z sąsiedniej kamienicy a i odbiór nie został dokonany.
Czy ktoś ma jakieś dodatkowe informację ?? To że developer wybuduje to raczej nie mam wątpliwości bardziej boje się o jakość i o zapis w umowie który mówi że z momentem zakupu płacisz wszystkie opłaty związane ze wspólnotą mieszkaniową: za windę, śmieci itd (a co będzie jak sprzeda się tylko 1/3 mieszkań??). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:17 |