![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 20 gru 07 Nr użytkownika: 975 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś coś więcej wie o tej nowej inwestycji w DG. Developer który to buduje to firma Adatex która podobno budowała wcześniej kamienice w Będzinie na ulicy Modrzejowskiej 66. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał coś z nimi do czynienia bo jestem zainteresowany zakupem tam mieszkania tylko nie wiem na ile developer jest rzetelny. W dzisiejszych czasach trzeba zaczerpnąć języka żeby nie wkopać się w bagno
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie te osiedle co ma być na Morcinka to mało fajna lokalizacja, jakoś sobie nie wyobrażam zamkniętego osiedla obok bloków które są nie ogrodzone. Zresztą chyba bym nigdy nie wpłacił pieniędzy na coś czego jeszcze nie ma, szczególnie w dobie kryzysu, tyle już developerów padło a ponadto Ja muszę obejrzeć co kupuje, wizualizacja zawsze jest koloryzowana a potem czasem nie jest tak jak miało być. Ale do odważnych świat należy...
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pon, 05 lis 12 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 5,097 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie te osiedle co ma być na Morcinka to mało fajna lokalizacja, jakoś sobie nie wyobrażam zamkniętego osiedla obok bloków które są nie ogrodzone. Zresztą chyba bym nigdy nie wpłacił pieniędzy na coś czego jeszcze nie ma, szczególnie w dobie kryzysu, tyle już developerów padło a ponadto Ja muszę obejrzeć co kupuje, wizualizacja zawsze jest koloryzowana a potem czasem nie jest tak jak miało być. Ale do odważnych świat należy... No rzeczywiście, tym bardziej, że mieszkanie dostajesz w stanie developerskim, więc nie ma możliwości, żeby wyglądało jak na wizualizacji. Wizualizacja to tylko swego rodzaju propozycja. To jak urządzisz mieszkanie zależy tylko od Ciebie. Tym bardziej, że pewnie na obecnym etapie tej inwestycji sam możesz zadecydować w którym miejscu chcesz ścianki działowe, itd.No ale niestety tak to bywa, że ludzie są zawiedzeni, gdy nie umieją czytać czegoś ze zrozumieniem.Wpłacasz pieniądze w formie zadatku i zazwyczaj jest to 10% wartości mieszkania. Więc biorąc pod uwagę, że przy mieszkaniu za 200.000zł będzie to kwota 20.000zł i będzie ona zadatkiem, to w wypadku niewypalenia inwestycji deweloper jest zmuszony oddać Ci podwójną wartość zadatku, czyli w tym przykładzie 40.000zł.![]() Czy ktoś coś więcej wie o tej nowej inwestycji w DG. Developer który to buduje to firma Adatex która podobno budowała wcześniej kamienice w Będzinie na ulicy Modrzejowskiej 66. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał coś z nimi do czynienia bo jestem zainteresowany zakupem tam mieszkania tylko nie wiem na ile developer jest rzetelny. W dzisiejszych czasach trzeba zaczerpnąć języka żeby nie wkopać się w bagno Większość informacji jest na www.osiedlepodwierzbami.pl. Gdybyś miał jakieś bardzo szczegółowe pytania to kontaktuj się z ludźmi przez tą stronę. Mi odpowiedzieli na wszystkie nurtujące mnie pytania, a na te na które nie znali odpowiedzi dowiedzieli się w przeciągu godziny i dali znać. Polecam też umówić się z nimi na spotkanie, pokażą Ci plany bloku i mieszkań, które niestety nigdzie w internecie nie są dostępne.
![]() -------------------- "Każdy bezsens ma swój sens, bo bez sensu nie ma sensu"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:21 |