![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Chyba nie ma na forum dyskusji na ten temat, wydaje się być ciekawy.
Linie, które pamiętam: Olkuskie (ztcp obsługiwane przez zajezdnię WPK w Olkuszu) 33 - DG - Olkusz, z pętlą za PKZ-em, zwiedzała wszystkie wioski wzdłuż DK4, przekształcona później w 633, umarła wraz z nowym podziałem na województwa, obsługiwana była przegubowymi Ikarusami. E4 - z pętli na Mydlicach do Olkusza, ekspresowa linia, suneła DK4, nie pamiętam jej przebiegu po Dąbrowie, zlikwidowana na początku lat 90-tych, obsługiwały ją chyba dość nowe jak na tamte czasy Jelcze, ale niestety nie pamiętam modelu. Tramwajowa 21bis - to było coś! Linia obsługiwana była trójwagonowymi składami (!), jeździła z pętli przy KWK Paryż do pętli na Zagórzu, nie pamiętam kiedy kursowała. Na pewno pamiętacie coś jeszcze. -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
No właśnie - mam wrażenie, że to jakiś ramowy plan linii, nie uwzględniający wszystkich przystanków - jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby tak rzadko były rozmieszczone (np. tylko jeden przystanek między dworcem w Sosnowcu a Milowicami). No i żeby nie było przystanków na przykład przy kopalni Paryż czy Renard w Sosnowcu. Może to były jakieś odcinki taryfowe?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
No właśnie - mam wrażenie, że to jakiś ramowy plan linii, nie uwzględniający wszystkich przystanków - jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby tak rzadko były rozmieszczone (np. tylko jeden przystanek między dworcem w Sosnowcu a Milowicami). No i żeby nie było przystanków na przykład przy kopalni Paryż czy Renard w Sosnowcu. Może to były jakieś odcinki taryfowe? Też tak myślałem, ale patrząc na zdjęcia Bankowej od strony ul. Perla to faktycznie mogło nie być przystanku koło kopalni. Jeśli we wojnę było tam wejście główne. Ale, że były to przystanki strefowe to chyba najbliższa prawdy teza. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:46 |