![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek tylko o tym, więc na razie piszę tutaj.
![]() ![]() Tak widząc termomodernizację bloku przy ul Królowej Jadwigi (nie pamiętam dokładnego adresu 37,47?, tego w pobliżu przystanku autobusowego) dochodzę do wniosku, jak wiele może wnieść do poprawy wizerunku miasta taka modernizacja budynków. ![]() ![]() Tak w ogóle, jeśli już o tym pisze to przejdę do rzeczy od której powinienem zacząć. ![]() Chodzi mi o termomodernizację/modernizację ciągu bloków przy Placu Wolności (tam gdzie jest księgarnia, Pub Planeta, Max Mario). ![]() ![]() Tak się jeszcze zastanawiam, które z bloków powinny także przejść modernizacje by wygląd miasta uległ polepszeniu a zmiana wyglądu była widoczna (np. przy głównych ciągach komunikacyjnych w mieście)? I taki mały OT bo nie wiedziałem gdzie to napisać. Widzieliście tą świetlną reklamę na redenie, na budynku w którym znajduje się pizzeria Raj? Hehe byłem w szoku jak to zobaczyłem, prawie jak w NY ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 14 mar 2007 - 23:24 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest o wiele lepiej jak było kiedyś, teraz te bloki fajnie się odznaczają, im bardziej kolorowe tym lepiej jak dla mnie, to ożywia miasto a nie jak było kiedyś szaro, brudno i paskudnie..
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Jest o wiele lepiej jak było kiedyś, teraz te bloki fajnie się odznaczają, im bardziej kolorowe tym lepiej jak dla mnie, to ożywia miasto a nie jak było kiedyś szaro, brudno i paskudnie.. ło matko. Mój 4 letni syn ma takie samo podejście jak maluje kolorowanki. Ale można go zrozumieć bo jest jeszcze młody. Ale jak widać nie zawsze poczucie estetyki przychodzi z wiekiem i doświadczeniem. Jak można wielkie bloki z płyty malować we wszystkie barwy tęczy? A najlepsze jest to, że czasem na jednym osiedlu jest kilku zarządców (np. spółdzielnia, wspólnota) i oczywiście każdy bawi się swoimi kredkami i wtedy wychodzi już megapstrokacizna. Te bloki naprzeciw Mc Donalda (na Manhatanie) jeszcze jako tako wyglądają. Nie musi być szary (choć wg mnie ten kolor jak najbardziej pasuje do tego typu architektury), te bloki są beżowe z jakimiś delikatnymi wstawkami w innych kolorach. Ale jak można blok 4 piętrowy pomalować 5 kolorami???? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:10 |