![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Witam,
Chcialem sie wybrac na studia do WSB w DG, jednak slyszalem, ze w tej szkole nie trzeba sie uczyc tylko na zaliczeniu placi sie profesorowi i bez problemu zdajemy egzamin. Czy to prawda? Sporo pracodawcow omija studentow uczacych sie w tej szkole. Trzeba przyznac, ze jest tanio i szkole mam na wyciagniecie reki. Mam dylemat czy szukac uczelni w Katowicach i placic wiecej za dojazd i studia, czy jednak zostac tutaj.. Licze na szybka odpowiedz, Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Z WSB chyba zrezygnuje..a raczej na pewno..mam teraz na oku Humanitas w Sosnowcu. Niestety to tez prywatna szkola, ale chyba bedzie lepsza od WSB..mysle o kierunku "bezpieczenstwo narodowe" a musisz studiować? Pytam poważnie bo wielu pracodawców jak widzi CV z dyplomem prywatnej uczelni to woli przyjąć kogoś tylko z maturą i chęciami do pracy. Tak jest dziś a za 5 lat potrzeba będzie już tylko wykwalifikowanych, bystrych pracowników/fachowców. Bo tych po 'studiach' to już nikt nie będzie chciał u siebie widzieć- zero wiedzy za to pełna d... żądań. -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Z WSB chyba zrezygnuje..a raczej na pewno..mam teraz na oku Humanitas w Sosnowcu. Niestety to tez prywatna szkola, ale chyba bedzie lepsza od WSB..mysle o kierunku "bezpieczenstwo narodowe" a musisz studiować? Pytam poważnie bo wielu pracodawców jak widzi CV z dyplomem prywatnej uczelni to woli przyjąć kogoś tylko z maturą i chęciami do pracy. Tak jest dziś a za 5 lat potrzeba będzie już tylko wykwalifikowanych, bystrych pracowników/fachowców. Bo tych po 'studiach' to już nikt nie będzie chciał u siebie widzieć- zero wiedzy za to pełna d... żądań. Jednak sttudiując musi sie posiąśc jakas wiedze, której nie posiadzie sie nie studiując. I lepiej miec papier niz go nie miec. W moim zakladzie ludzie ze srednim zasuwaja na produkcji, a z jakimkolwiek wyzszym siedzą w biurach itp. Jesli chodzi o WSB to napewno lepiej wybrac ją niz jakas inna niepanstwowa w Kato. Te same warunki edukacyjne ( o ile nie lepsze), a blizsza odleglosc, ktora ma wplyw pozniej. Lepszym rozwiazaniem moze byc aby isc na zaoczne w panstwowej uczelni np US. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:13 |