![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Witam,
Chcialem sie wybrac na studia do WSB w DG, jednak slyszalem, ze w tej szkole nie trzeba sie uczyc tylko na zaliczeniu placi sie profesorowi i bez problemu zdajemy egzamin. Czy to prawda? Sporo pracodawcow omija studentow uczacych sie w tej szkole. Trzeba przyznac, ze jest tanio i szkole mam na wyciagniecie reki. Mam dylemat czy szukac uczelni w Katowicach i placic wiecej za dojazd i studia, czy jednak zostac tutaj.. Licze na szybka odpowiedz, Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Humanitas lepszy od WSB rany julek... bezpieczeństwo narodowe? to chyba kolejny trendy kierunek, po turystyce (podróżowanie tak jak jedzenie lodów jest fajne, wiec studiowanie podróżowania tez musi być fajne) czy dziennikarstwie (kto nie marzył w dzieciństwie by pracować w TV i mieć swój program?) Litości.. to już chyba lepiej iść na tą politechnikę gdzie wszystkich przyjmują jak leci, ponadto mają dobrych dydaktyków zwłaszcza jeśli chodzi o matematykę/statystykę - największe głąby matematyczne (takie jak ja) opanowują materiał raz dwa.
Niemniej tak jak było wspominane, nie ważne co jest modne, co ma perspektywy, ważne w jakim kierunku masz predyspozycje, czym już wcześniej się interesowałeś.. jeśli tego nie wiesz zostają Ci studia humanistyczne (najlepiej jakiś MISH Międzywydziałowe Indywidualne Studia Humanistyczne), niemniej decydując się na studia humanistyczne trzeba mieć świadomość, że te studia niczego konkretnego nie uczą, jedynie otwierają oczy i uczą myślenia (jednak u niektórych na to już jest za późno..) o konkretne umiejętności trzeba samemu się zatroszczyć czy to kursami, czy studiami podyplomowymi . Wybierając ścieżkę humanisty wybiera się ścieżkę ciągłego rozwoju, gdzie koniec studiów jest tylko końcem studiów (zaszczepieniem podstaw), a nie nauki (mało który inż. mający fach od razu po studiach to rozumie). Ten post edytował xMarcinx nie, 22 lip 2012 - 10:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:13 |