IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wyzsza Szkola Biznesu
pikunik
post czw, 19 lip 2012 - 14:43
Post #1

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,369
GG: 7658648 status gadu-gadu

Witam,
Chcialem sie wybrac na studia do WSB w DG, jednak slyszalem, ze w tej szkole nie trzeba sie uczyc tylko na zaliczeniu placi sie profesorowi i bez problemu zdajemy egzamin. Czy to prawda? Sporo pracodawcow omija studentow uczacych sie w tej szkole. Trzeba przyznac, ze jest tanio i szkole mam na wyciagniecie reki. Mam dylemat czy szukac uczelni w Katowicach i placic wiecej za dojazd i studia, czy jednak zostac tutaj..

Licze na szybka odpowiedz,
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
savalas
post sob, 21 lip 2012 - 14:25
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 612

CYTAT(xMarcinx @ czw, 19 lip 2012 - 14:21) *
Z WSB jest tak, że jak się chce to można sie tam wiele nauczyć, a jak się nie chce to można tylko skończyć tongue.gif Dużo wykładowcy na UŚ i UE opowiadali nam, o tym jak realizują tam zajęcie i z jakim materiałem przychodzi im pracować, ubaw po pachy biggrin.gif Chyba tylko ze względu na własnie kadrę z UE/UŚ są w rankingach tam gdzie są. Nie chce być też źle zrozumiany, WSB nie jest złą szkołą, ale orłów z tego co dostają z tutejszych LO i Techników raczej nie zrobią, więc do kogo pretensje a no do miernych pedagogów w dąbrowskich szkołach którzy potrafią tylko strofować, zamiast zainteresować młodzież (wyjątki są nieliczne, ale myślę, że w DG wszyscy takich pedagogów znają choćby z nazwiska i opowieści).

bez przesady, tak jest na każdych zaocznych studiach i sporo dziennych kierunkach, prywatnych czy państwowych bez znaczenia. Na każdej uczelni można " studiować " i można się czegoś nanuczyć. A UŚ i WSB prezentują dla mnie ten sam, słaby poziom edukacji. Oczywiście lepiej poszukać podobnego kierunku na państwowej uczelni. WSB to było dobre, jak wojsko było obowiązkowe.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:52
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza