![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pragnę otworzyć temat zarobków z uwagi na zainteresowanie wielu ludzi porównanie wynagrodzeń, nawiazując do rosnących cen wszystkiego
![]() Proszę pisac wynagrodzenia z dopiskiem czy netto czy brutto. Rodzaj pracy: -pracownik fizyczny -pracownik umysłowy -brygadzista -specjalista samodzielny -kierownik -dyrektor - może być dokładna nazwa zaszeregowania jak ktoś chce Staż pracy w danej firmie w latach lub miesiącach. Proszę podawać pełne nazwy zakładów lub dzielnice gdzie zakład jest ![]() Rejon pracy ZAGŁEBIE (SOSNOWIEC,CZELADŹ,BĘDZIN, DĄBROWA GÓRNICZA I MIASTECZKA OŚCIENNE) Ciekawe jakie są różnice na podobnych stanowiskach w firmach prywatnych, państwowych, oraz gdzie kogo najbardziej wykorzystują a gdzie najbardziej cenią. PRACOWNIK UMYSŁOWY KORDYNATOR MAGAZYNU SPECJALISTA SAMODZIELNY STAŻ 3 LATA ZAROBEK 2000NETTO ![]() ZAKŁAD PRACY TORZEŃ D.G Ogólne wrażenia i zadowolenie z pracy brak, kompletny wyzysk człowieka, podwyżki co rok po 10-30 groszy Ten post edytował muminkubora pią, 20 kwi 2012 - 12:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio czytałem taki "biuletyn" jednego ze związków zawodowych. Ta cała klauzula nie ma podstaw prawnych, inne wazniejsze ustawy ją uchylają, postaram sie do tego dotrzec, ale aktualnie jestem na L4
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio czytałem taki "biuletyn" jednego ze związków zawodowych. Ta cała klauzula nie ma podstaw prawnych, inne wazniejsze ustawy ją uchylają, postaram sie do tego dotrzec, ale aktualnie jestem na L4 ![]() ![]() ![]() Klauzula tego typu jak najbardziej ma podstawy prawne, gdyż przynajmniej w pewnych wypadkach może stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa, poddawana jest w wątpliwość jedynie jej skuteczność w stosunkach wewnętrznych w przedsiębiorstwie (tj. wobec innych pracowników - niektóre sądy uznają tutaj, że pracownicy na porównywalnych stanowiskach mają prawo do porównywalnych zarobków, a skoro tak to mają prawo te zarobki porównywać). Generalnie więc klauzula tego typu jest ważna i wiąże pracownika, a ujawnienie tego typu informacji może być podstawą rozwiązania stosunku pracy z pracownikiem z winy pracownika, niemniej gdzie dwóch prawników, tam trzy opinie... zaryzykujesz, że sędzia będzie miał tą niekorzystną dla Ciebie? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:40 |